Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí měsíční pau.plyn v RD?

Od: davidddddd odpovědí: 6 změna:

kolik stojí měsíčně plyn v domě, myslím tím paušál, když nebudu třeba ani topit, nebo jen někdy, děkuji za rady :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud budete mít jen udržovací poplatek a bez odběru, tak si sjednáte minimální zálohu - např. 300,- Kč/měsíc (kotel + sporák). Zdravím!

doplněno 08.11.14 12:37:

EON neznám, ale zeptejte se tedy přímo u nich - jedna věc je asi poplatek a druhá věc je výhodná či nevýhodná sazba.

doplněno 08.11.14 12:42:

eon.cz/...

daviddd
hodnocení

no jde mi o to, že bud vytápět plynem RD, ale jen někdy, tak se bojím, kolik bude stát ten pušál, aby se to vyplatilo, nevíte kolik to stojí od eonu?

stirecek*
Eon ho ma nejdražší, tuším okolo 290 Kč. Ja mám měsíční paušál 25kc.
doplněno 08.11.14 12:54: Kecam, celkem s distribuci a DPH je to 150 Kč. (30 za komoditu, 120 za kapacitu). Eon má 140+150 celkem 292 u mého tarifu do 15 mwh. Eon to má dále odstupňováne dle spotřeby, ceník mají všichni dodavatele na stránkách.
doplněno 08.11.14 12:57: Ještě dodám, ze mám plyn u Fonergy.cz
doplněno 08.11.14 15:52: Ano to je měsíčně plus cena za plyn a distribuci. Eon má cca o 50 Kč levnější megawathodinu, ale drahé měsíční pevné poplatky, nad 15 mwh uz je to zase víc. Cena za distribuci je stejná u všech dodavatelů plynu. Topim v bytě takže ten limit ani zdaleka neprekrocim. Kotel junkers, 16 let, AZ doslouzi uvazuju o turbo. Kondenzační mně kominici rozmlouvali, prý je náročný na servis. Zatím jsem ale ještě kotel nijak neřešil, takže neporadím.
davidddddd
hodnocení

moc děkuji za odpověd, ta částka je asi měsíčně?...a ta firma Fonergy je levnější než eon?...a zda se můžu zeptat, zda topíte v RD a jakým typem kotle, myslím tím doporučit značku a zda klasický turbo, nebo kondenzační, moc děkuji :)

jendad
hodnocení

0x

kalkulator.tzb-info.cz/...

Zkuste zde , ale je potřeba znát spotřebu za rok

daviddd
hodnocení

vyplatí se vůbec topit plynem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]