Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úspora energie

Od: regis* odpovědí: 5 změna:

Zajímalo by mě, jaká značka LED žárovek je nnejkvalitnější?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlada*
hodnocení

1x

Zdravím

Už to tu bylo mockrát. Dražší LED žárovky mají vnitřní stabilizaci proudu, ty levné mají předřadný kondenzátor. Předřadný kondenzátor je počítaný na 50 Hz. Bohužel HDO a různá rušení po síti mají frekvence vyšší a přes kondenzátor prochází vyšší proud. Pak záleží na štěstí, na umístění a dalších faktorech a nebo filtrace na přívodech a ve vypínačích. Poradit značku je dost problém. Ono už se skoro všechno vyrábí v Číně. Většinou ty dražší jsou lepší. Ale věřte obchodníkům. Spíš bych použil levnější značku a použil odrušovací kondenzátory. Pak to tolik nebolí. A nebo ještě lepší volit napájení přes trafa na 12 V ss.

Vladimír

e3e35j
hodnocení

0x

A jak se dle tebe určuje kvalita LED žárovek?

Ta která déle vydrží?

Ta která více svítí?

Ta která má vyšší účinnost?

Zatím co jsem prodával LED, tak poruchovost je minimální a to do 1%. ( ze vzorku několika tisíc)

hodnocení

0x

Co mají LEDky s úsporou energie?

honzacz*
hodnocení

0x

Tazatel by nejspíš rád věděl, s jakými výrobky jsme spokojeni. Takže: především nekupujte no-name laciné led v různých akcích v hypermarketech a podobně.

Mám doma led žárovky od Panasonicu, barva teple bílá, a zatím velká spokojenost. :)

hodnocení

0x

Já jen snad že neznám ani jednu LEDku prodanou z lídlu, co je to za značku nevím ale i to co mám doma naprostá spokojenost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]