Nejste přihlášen/a.
Jestli Vám mohu poradit, poohlédněte se po někom, kdo brousí cokoli "pod vodou". Ručním broušením toho moc nedosáhnete a na karborundovém kotouči na sucho se může ostří přepálit a zkřehnout. Ideální je pod vodou na karborundu, nebo diamantu vytáhnout úhel a na elektritu ostří. Potom se s ní můžete klidně i holit
Zdravím.! Pokud nemáte s broušením žádné zkušenosti, pak Vám opravdu doporučuji si (cokoli)
nechat nabrousit odborníkem. Vesměs to dělají firmy, které prodávají a zhotovují klíče a zámky.
Z vlastní zkušenosti vím, že opravdu dobře něco nabrousit není až taková sranda a člověk si s
tím musí kolikrát notně pohrát. Ovšem výsledek stojí zato.!
Zničit něco "broušením" dokáže každý, kdo má ruce.
Můj děda musel mít všecky dláta, pořízy, sekyry jako břitvy a jeho "úchylku" jsem asi podědil.
Už jako kluka mě učil co je důležité a naco si dát pozor.
Jako finální úpravu doporučuji pomaloběžný filcák a jemnou brusnou pastu. Tím dosáhnete perfektně
hladký a lesklý povrch, který vypadá jako chrom. Je tak hladký, že po něm steče i kapka vody.
Po broušení je dobré to nastříknout Konkorem. Zamezíte tak korozi. Kuchyňské nože přejeďte špekem a vyleštěte
flanelem.
A bacha.! O drobné úrazy není nouze.
Dobry den, zalezi na co to mate. Muzete pouzit i ostric fiskars na noze a sekery. Asi ho poridim, aby si mohla pribrousit noze i manzelka. Vyhoda, drzi to uhel za Vas. Nevyhoda, ubira vic materialu a uhel nejze libovolne nastavit. na zakladni brouseni to ale staci. Macetu by jsem brousil na vetsi uhel nez nuz, preci jen by se mohlo vystipavat ostri
Samozřejmě, že lze. Nabrousit lze jakýkoli řezací, či sekací nístroj.
Zkoušel jste oboustranný kámen? google.cz/...
Pokud by to s ním nešlo, kupte diamantový brousek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.