Nejste přihlášen/a.
před měsícem jsme se nastěhovali do nájemního bytu, novostavba, plastová okna. v rohu se tam nyní udělalo něco, ale nevím přesně co to je. stříkal jsem 3x savem proti plísni ale i když to oškrábu, za pár dnů se to tam udělá znovu. na některých místech to vyroste i do půl centimetrové tlouštky
správce bytových jednotek mi odepsal že to plísen není, že to krystalizují soli a že se toho nemusím bát. způsobeno tím, že zvenčí nám od horních sousedů z balkonu zatéká voda a z venčí se tvoří taktéž flek, už je tam odloupaná i fasáda a přesně v onom místě-z druhé strany zevnitř, je flek vyfocený (údajně tedy né plísen)
přiložím foto
Dobrý den, plíseň to asi není, ale hodně vlhká zeď - správce má pravdu. Ovšem, OK to není a ta plíseň se tam může udělat. Chtělo by to zabránit vlhnutí zdi - tedy, opravit příčinu. Zdravím!
doplněno 06.11.14 16:26:babkazov - ono tam zatéká balkónem (viz otázka).
AHOJ. Je to výkvět salmiaku. Jak se tu už zmínili kolegové, odstranit problém za zdí, osekat omítku až 3-4 cm mezi cihly a nahodit sanační omitkou a sanačním štukem. Tato oprava, když bude udělána pořádně a v návaznosti na opravu z venčí, by měla dopadnout úspěšně. Mám to osobně vyzkoušené a 3 roky to zatím drží. A nemusí se ta plocha honem natírat malbou. Ahoj.
Domnívám se, že pokud bude opraveno venkovní zatékání, nebude potřeba drahá sanační omítka, ale spraví to obyčejná. Ale pokud se to zatékání neodstraní, tak v podstatě nemá smysl to zevnitř řešit, permanentní zatékání neustojí ani sanační omítka. Nejdřív se loupe malba (stávající stav), postupně degraduje omítka, až opadá... Prostě do baráku zatékat nesmí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.