Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, chci přestavovat byt 3+1 v paneláku, na úřadě jsem si nechala vytisknout plánek dispozice bytu a na netu hledám stejný a nenacházím,sousedi přestavěno nemají( z čehož mám špatný pocit-možná to nejde-nevím). Jednoduše to nikde nemůžu najít. Navíc nad tím sedíme už dlouho dlouho a nemůžeme vymyslet,jak by to šlo. Pravda,návrh jsme si zatím nenechali dělat a tak než budu donucena to udělat,se chci zeptat. Má někdo přestavěný(a jak) tento byt?: Naproti vchodovým dveřím vchod do obýváku,chodba dlouhá "nudle" končící vhodem do ložnice,na levo šatna(spižírna-kumbál-nebo jak chcete), na pravo vchod do kuchyně,opět linka v nudli a jsme v kuchyni,kde v levo vhod do ložnice č.2(s balkonem), v pravo vchod do obýváku. Uprostřed samozřejmě umakart. koupelnová průchozí nudle,kde rozpažíte pouze v jednom směru. A průchozí již není,protože kam bych dala pračku,že. Prosím rekonstruoval někdo byt s touto dispozicí? Zajímá mě hlavně,jak se dá zvětšit koupelna a jestli je jen trochu možné udělat kuchyň tak,aby to nebyla spojovací průchozí chodba s linkou. Díky za jakoukoliv odpověď.
Známej má hodně podobnej byt a řešil to nějak takhle. Omlouvám se, že to je takový neumělý, ale nějak se mě s tím nechce moc hrát a pro představu to snad stačí.
hm. velmi pěkné řešení! Konečně někdo pochopil, že dělat z obýváku průchod´ák nemusí být příliš vhodné. ale tu cenu totoho řešení bych raději nechtěl znát. Odhaduji na 250 - 500t. :-O :-O
Tohle je ale vážně zajímavé,vyřešilo by to průchozí obývák,ale obávám se ,že na ten náš byt to nelze napasovat. Taky by mě hodně zajímalo,kolik by toto stálo.
Kolik by to stálo to fakt neporadím a co se týká napasování? Nosný zdi a stoupačky vám asi zůstanou jak jsou, ale všechno ostatní se dá změnit.
Ten byt přesně znám - má jej kamarád. Předsíň v úrovni jádra zaslepil a posunul do ní WC a koupelnu. WC s koupelnou tak částečně zasahuje do bývalé předsíně a částečně do bývalé kuchyně. V kuchyni se mu zvětšila plocha o kus bývalého jádra. Kuchyňská linka kopíruje nové jádro - začíná tedy "nudlí" jako dříve, následně se ale kolmo láme podél zdi koupelny/WC, a pak ještě jednou kolem zdi s obývákem. Končí u dveří z kuchyně do obýváku. Uprostřed kuchyně vzniknul volný prostor.
Nevýhoda je průchozí obývák, pokud chce přejít do jakékoliv jiné části bytu. A také WC spojené s koupelnou.
Moc děkuju za odpovědi a za nákresy. Ano,to je přesně ten byt Díky za inspiraci
Mám ještě otázku(teda mám jich fakt spousty:D):tak nějak logicky předpokládám,že nosné zdi a příčky by měly být rozloženy stejně,když je to stejný byt (taky nemusí
,jsou tedy něco z nich bouratelné příčky? Moc děkuju
Jak na to tak koukám, tak všechny příčky jsou sádra a tudíž jsou bouratelný. Zjistit se to dá poklepem - panel zní jinak než sádra
doplněno 13.05.09 22:08:Ale mám-li být upřímný, řešení, kdy musím projít na wc z předsíně přes obývák a kuchyň se mě nějak nezdá.
Nosné příčky jsou mezi obývákem a kuchyní a mezi kuchyní a děcákem - tloušťka cca 14cm.
Nechával jsem si dělat statistický posudek kůli tomu posunutí dveří z obýváku do kuchyně.
Kámoška má ten samý byt a chodbu nechala průchozí (pouze jí zúžila). Taky to není špatný, děsím se toho až děcka vyrostou a já si udělám odpo šábes u televize a ony budou lítat z venku dovnitř a zase zpět
Prosím vás jakým způsobem sem mám vložit obrázek? nějak jsem to nepochopila
Aha
to je ten byt(asi stejný)
Dobrý den, všimla jsem si že jste si nechával dělat statistický posudek, potřebuji stejnou věc, akorát se nemůžu dopátrat kde sehnat půdorys bytu, na katastru nemají, na stav. úradu prý také ne. Prosím o radu kde bych to mohla najít, nechci si vyhotovat nový za nějakých 6tisíc. Děkuji moc za odpověď. nicoolka@seznam.cz,
No dispozice tedy tregédie, to se nezlobte! Pozor na to, že tu nikdo nemluvil o tom, proč je tam ta chodba! Prostě bezpečnostní důvody -úniková zóna! Tomu který zazdil chodbu a udělal tam koupelnu bych dal "korunu". Chodit do bytu přes obývák, to je tedy výhra,opravdu. Kdyby se v kuchyni stala nějaká nepříjemnost třeba při vaření, většina obyvatel bytu se nedostane ven. Myslete na to. Původní projekt tam prostě měl víceú nikových zón. To že je teď moderní doba neznamená,že je můžete zrušit. Jinak paneláky se předělávají i ve velkém stylu (i ty nosné zdi) ale je otázka ceny, protože ta investice je pak podle mého názoru velmi vysoká. Mira.Proč ten byt jednoDuše nevyměníte s někým kdo má jiný půdorys . . .?
Přestavba podle mě dobrá. Vyhrazuji si autorské právo. Viz obrázek.
doplněno 14.05.09 21:11:případně ohodnoťte odpověď. Děkuji. S pozdravem.
hm,to vůbec nevypadá špatně
Na druhou stranu,teď na to koukám znova a lítat z obýváku přes chodbu do kuchyně by se mi opravdu nechtělo. Rozumíte,zvlášť když přijde návštěva,tak lítat takhle s občersvením...hmm
Takhle nějak podobně jsem to včera vymyslela. Jen jsem udělala průchozí ještě koupelnu. Jak to máte vy se mi líbí,bohužel mě by vycházely stupačky tak nějak uprostřed koupelny .
Takhle nějak jsem to vymyslela,je to tda jen rukou a fixou přemalovaný a nic jsem neměřila,jen jsem si prostě malovala. ynapadlo mě udělat kuchyň do L-ka přes úroveň dveří do obýváku a ten zbytek příčky k oknu bych zrušila,vznikl by mi tam takový malý barpult do obýváku(ovšem co by na to řekl statik,to nevím
) Zvětšila by se mi kuchyň i koupelna, i když vše by bylo zase průchozí..mno..
fuj fuj. Průchozí koupelně. Prosím Vás, ždyť nedocílíte soukromí, ani koupelně (to se mi zdá zvlášť nevhodné) ani není moc soukromí v obýváku. Časem se opravdu ráda zavřete u televize v obýváku a budete se chtít v klidu koukat třeba na seriály.
Dobrý den,
bohužel nepíšu abych vám poradila, ba naopak, scháním půdorys bytu, jestli jsem pochopila dobře, tak jste si tento dokument nechala tisknout na úřadě, to na úradě stavebním? Jelikož tam mi řekli že půdorys bytu nemají. A tak tápu kde to sehnat jelikož vyhotovení půdorysu vyjde na 6tis, co je dost, když by to někde mělo být. Děkuji za každou radu. Popř. prosím o odpověd na email: nicoolka@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.