Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovu zapojení elektroměřiče - podmínky

Od: veseli* odpovědí: 6 změna:

Zdravím a mám dotaz: co je potřeba provést abych mohla v bytě, který mi odkázal otec, obnovit elektroměřič a plynoměr?

Byt byl v užívání mého otce, ten neplatil SIPO, díky tomu vznikl dluh a energetické společnosti ČEZ a RWE nechali provést demontáž měřidel. Mezi tím otec na mne přepsal byt a odstěhoval se, dluh na SIPO je vyrovnán!

Děkuji za odpověď!

Kateřina Vítámvásová

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

u obou společností budete muset zažádat o připojení, bohužel vás to bude něco stát, nyní nemám čas, abych se rozepisoval, ale zajděte si na pobočky ČEZ a RWE (obchodní kanceláře) a tam vám vše vysvětlí

veseli*
hodnocení

Děkuji za odpověď!

K Vítámvásová

hodnocení

2x

budete potřebovat "Revizní zprávu" na elektriku, kterou vystaví revizní technik po prohlídce a proměření jednotlivých obvodů, pokud ovšem bude všechno v pořádku; jinak vás seznámí se závadami a po jejich odstranění vám RZ vystaví; pak požádáte rozvodné závody o připojení; v některých oblastech, pokud odpojení netrvalo dlouho, RZ nepožadují...u plynu podobně...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, asi nejlépe si zavolat pro informace na linku pomoci ČEZu a RWE. Ale, pro plynoměr si necháte udělat od instalatéra tlakovou zkoušku a mohl by Vám zprostředkovat revizní zprávu od revizního technika - potom si s tím dojdete na úřadovnu RWE sepsat smlouvu (a nový odběr).

Pro získání elektroměru je to podobné - elektrikář (s oprávněním) Vám napíše revizní zprávu a zase na úřadovně ČEZu sepíšete smlouvy. Zdravím!

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Tak, ohledně toho připojení k ČEZu, se ta věc má tak. Dnes platí, že když není elměr sundán déle jak 5 let, tak si stačí sehnat razítko od revizáka. To bývá oceněno 500 Kč. Oni tam už jen přimontují a propojí ten elměr. Vlastní zkušenost. Plyn jsem zatím neobnovoval.

hodnocení

0x

Pokud tuším není delší doba odpojení než 2 roky, tak nepotřebujete revizní zprávu. Stačí zařádat o připojení a pokud je volná rezerva příkonu, tak vám vše připojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]