Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní alarm - dveře

Od: lucie26 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Potřebovala bych poradit ohledně bezpečnosti dveří v cihlovém domě. Čerstvě jsme se přestěhovali a vedle nás bydlí ne moc ideální sousedi. Chtěla bych se zeptat, existuje nějaký alarm, který když dotyčný sáhne na dveře a kování upozorní majitele?

Máme nové dveře, které nám někdo poškrábal, hlavně kování ( poškrábaná je zatím jen koule). Jsme dost opatrní, takže pochybuju, že bych takovým způsobem poškrábala kouli. Chci to řešit takto, protože vedle nás nebydlí ne moc ideální sousedi a mám podezření, zda to nebyli oni.

Pokud by někdo věděl o nějakém chytrém zařízení, které takto upozorní majitele při dotyku na kování a celkově dveře, byla bych moc vděčná.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

a zvážili jste třeba umístění nějaké fotopasti ať hned víte kdo to je? nebo nějakou kamerku?

doplněno 05.11.14 14:25:

nebo třeba nějaký detektor pohybu by nebyl vhodnější?

alarmprovas.cz/...

ono ten dotykový bude asi oříšek sehnat

lucie26
hodnocení

Samozřejmě nemám důkazy ale jelikož už jsem je jednou napomínala, tak tuším. Jde hlavně o můj dobrý pocit, dveře jsou nové a nechci si je nechat zničit. Takže sháním nějaký dotykový alarm (nebo něco podobného, co zabrání škodě) celkově aby když se někdo budu snažit poškodit kování a dveře aby mě, to jako majitele ihned pozornilo.

Do kamery apod. bych investovat nechtěla, spíš se mi jedná o ten alarm...Nevíte náhodou o něčem, co by mi mohlo pomoci?

sériově vyráběný jsem nenašel, nějaké návody jsou na netu na amatérské zhotovení, jinak jsou pouze alarmy, které reagují na otevření dveří či oken

lucie26
hodnocení

Dobrý den,

Děkuji. Ten detektor pochybu co jste mi poslal, vypadá dobře. Takže (pokud to chápu dobře) pokud se někdo přiblíží na nějakou vzdálenost k mým dveřím, upozorní mě?

Nevyznám se v tom, takže pokud se ptám hloupě omlouvám se : )

hodnocení

1x

neznám, co by fungovalo, jak popisujete ale bylo by možné použít kameru (nebo IP kameru), která vás může informovat nebo zaznamenávat na kartu pohyb přede dveřmi (pokud tam ovšem není nějaký trvalý pohyb) nebo PIR čidlo se signalizací - houkačkou - zase bude hlídat pohyb přede dveřmi...dejte více informací o poměrech před vchodem...ještě doplním - psal jsem pomaleji...neopisuji

lucie26
hodnocení

Dobrý den,

Jsem v tomto veliky lajk. Takhle, před našemi dveřmi se pohybuje hodně lidí bydlíme poměrně nízko. Nepotřebuji kameru, spíš nějaký alarm či detektor, aby při poškození mě to jako majitele upozornilo např. houkaním. Hlavně, aby když se někdo bude snažit poškodit kování či dveře, pokud mi rozumíte. Existuje vůbec něco takového? Zase aby to nerušilo ostatní sousedy a nehoukalo to pořád.

honzacz*

Čidlo reagující na pohyb nemá význam, jedině použít dotykový senzor, pokud je kování kovové - ale jako finál pro tento účel se nejspíš nevyrábí. Musela byste se obrátit na nějakého šikulu, co rád bastlí. touchsemi.com/...

stirecek*
A čemu alarm? Kdyz někdo kopne do dveří bude pryč, nez stačíte otevřít.
majsterjoe*

S tou kamerou opatrně. Nahrávat pouze se svolením osob a hlásit na úřadu pro ochranu osobních údajů.

hodnocení

0x

Pokud jsou dveře plastové včetně zárubní, tak na kovovou kliku zaveďte fázi 220 V. Když to někoho klepne, tak to hned odpojíte a nic se nepozná. Kramnému to také dodnes nedokázali :o))

hodnocení

0x

Já mám na chatě takový alarm,že jak nědo jde kolem vchodu ,rožne se světlo na takovo dálku na jaké strany se cítí ohrožen,může jich mít několik.Reaguje i na stromy i zvířata.

sokolka*
hodnocení

0x

Možná by stačily pořádné bezpečnostní dveře i bez alarmu.

ale oni nemají problém s tím, že by jim někdo vlezl do domu, ale s tím, že potřebují vědět, kdo jim bere za kliku, mlátí do dveří, škrábe po kouli a dveřích

daniel*
hodnocení

0x

Koukněte celkově na GSM alarmy, součástí je pohybové čidlo, čidlo otevření dvěří/oken ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]