Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco na vyhubení minuaturních broučků v domě

Od: michalsd odpovědí: 14 změna:

Prosím o doporučení nějakého postřiku, roztoku, přípravku nebo něčeho takového čím by šlo vyderatizovat pokoje.

Nevím z kama se vzali - takoví miniaturní broučci - neštípou, nic nedělají, prostě je nalézáme při bližším pohledu na předmětech různě po pokojích. Netuším o jaký hmyz se jedná. Ale chci udělat pořádnou a důkladnou desinfekci co je zlikviduje.

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

kupte si sprej na lezoucí hmyz - pokud létají tak na létající- pokud nevíme jak vypadají těžko poradit.

michalsd
hodnocení

Biolit a Raid nezabírá. Nebo možná zabírá, ale broučci se pak vrátí - možná z míst kde nebylo vystříkáno, možná se líhnou někde noví. Netuším.

Zkusím vyfotit digitálem přes macro, ale nevím nevím jestli to půjde poznat.

michalsd
hodnocení

Tak nepovedlo se. Brouček je tak minuaturní jako - 0,3mm a na fotce to vypadá jen jako tečka. Ztoho nelze poznat co to je.

makytakybo*

Nemyslíte toto?

Pokud ano, tak to chce pravidelný a pečlivý úklid (hlavně tam, kde je to špatně přístupné - skříňky v kuchyni, za postelí a skříní) a zabezpečit všechny potraviny v kuchyni či špízce.

" Brouk, který se živí zejména živočišnými zbytky, které obsahují keratin což je bílkovina, kterou produkuje lidské pro růst vlasů nehtů a svrchní části pokožky. Dále se žíví např. obilím a stejným způsobem může napadat i tkaniny, které tyto součásti obsahují. Kožojed může napadat i třeba entomologické sbírky."

michalsd
hodnocení

jej to je škaredý brouk. Naštěstí tohle není to co je tady : )

makytakybo*

Tak to buďte rád. Mě se je podařilo v novém podnájmu zlikvidovat. Tři měsíce byl klid a teď o víkendu jsem jednoho objevila v kuchyni. Naštěstí sypké suroviny mám zabezpečené. Možná k nám chodí ze stoupaček. *nevi*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a hlavně musíte najít zdroj, kde se ti broučci líhnou a sídlí. Předpokládám, že jsou hnědí, jsou pevní a při rozmáčknutí smrdí. Začněte tam, kde jsou potraviny. Zdravím!

P.S. Mohou se k Vám dostávat třeba i od sousedů z bytu.

doplněno 05.11.14 14:49:

No, já bych si asi broučka o velikosti třetiny milimetru ani nevšiml. Není to spíše 3 mm?

doplněno 05.11.14 17:55:

Podívejte se viz odkaz na ten obrázek, jestli to není ono. Pokud snad ano, tak je to v domácnosti užitečné a není to škůdce.

biolib.cz/...

doplněno 05.11.14 19:01:

Pisivka knižní není škůdce (viz Google), ale čistí domácnost. Zřejmě ani moc zlikvidovat nejde, protože se vyskytuje hojně. O to jídlo se bát nemusíte - nebude mít o ně zájem. Nepropadejte panice - žádná choroba nehrozí (a ani škoda). V lůžku máte roztoče a co má člověk ve střevě, tak to raději nevědět.

michalsd
hodnocení

Je to opravdu cca 0,3mm až 0,6mm (ti větší - těch není moc).

Normálně bych si jich také nevšiml, ale vidím je jak mi lezou po A4 papírech a včera jsem je zpozoroval i na tabletu, když jsem si četl e-book.

michalsd
hodnocení

Tak bude to asi ono. Takže Pisivky. Dozvídám se poprvé.

Rozhodně se toho chci zbavit. Když si představím že to po mě asi i lozí, dostane se možná i do jídla. Fuj.

Hledám teď na googlu řešení likvidace.

michalsd
hodnocení

Mě to leze do papírů. Lozí to normálně po A4 jde to normálně vidět.

To se musí zlikvidovat. Vezmte si že to vezmu do práce předám to kolegovi nebo šéfovi a budou po tom lozit miniaturní brouci. To v žádném případě. Aby si mysleli, že nedbám hygieně atd.

Ano pročítal jsem si teď řadu diskuzí jak je zlivkvidovat. Je to oříšek. Ale je řešitelný. Nicméně ty prostředky na likvidaci nejsou levné a tak pro jistotu ještě založím jeden dotaz s dotazem zkušeností s likvidací pisivek. Doufám že takový dotaz zaregistrují ti co podobný problém měli a poradí.

hodnocení

0x

Opět doporučím mnou oblílenou dýmovnici... hubí to prakticky všechno a všude.

Jen je tedy potřeba to třeba za týden opakovat, protože to neničí vajíčka.

michalsd
hodnocení

Toto mne velice zaujalo!

Chtěl bych pár doplňujících informací, které jsem se nedočetl :

nepoškodí prostředek vybevení domácnosti? (postele, peřiny, knihy, papíry, oblečení)

nezanechá prostředek trvale nějaký pach?

během aplikace se nesmí být v domě? Na jak dlouho?

paw*

me to minule zaujalo tez a dokonce jsem volal do prislusne deratizacni firmy, co to prodava.

No, je to primarne urcene do skladu a hal na hubeni treba mysi. Do domu s tim nemaji zkusenost, ale smrdi to pry celkem slusne a predpokladaji, ze tak minimalne tyden budete intenzivne vetrat. Co to udela treba s oblecenim ve skrini jsem se uz neptal ;).

Ale jinak celkm jistota je Biokill. Pripadne jiny sajrajt, rozlevany.

Je pravda že v bytě jsem to zatím tedy použít nemusel, ale ve sklepě a ve skladu to fungovalo perfektně. ničil jsem stím mravence a blechy

- během aplikace by se nemělo cca 24hodin větrat (čím déle, tím lépe)

- smrdí to, ale není to tak hrozné a během krátké doby se to vyvětralo. Ale to bylo přes léto, takže teď v zimě to bude asi náročnější.

- žádné fleky ani skvrny jsem po tom nikde nenašel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]