Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc či informaci, jak upevnit sprchovou vaničku ke stěně tak, aby mi to tam po pul až roce neplesnicělo. Firma, která nám to montovala (silikonem) mi nechce uznat záruku s tím, že musím hned po každém mytí spáru vytřít do sucha hadrem. To odmítám a myslím si, že to nějak jít musí. Děkuji za pomoc. Kateřina Hliněnská
hezký den.
V tomto případě bych doporučil odstranit starý silikon a přespárovat (sanitárním).Měl jsem podobný problém okolo vany v obecním bytě,navíc mi vlhla zeď v pokoji.Celé jsme to vyškrábali,vydrbali,vysušili,dali kvalitnější lištu a silikon...Rok máme bez problémů za sebou .Náklady cca 300kč
Jinak souhlas s Milanem!
Káťo.
Při montáži je potřeba,aby ta mezírka mezi stěnou a vaničkou byla co nejmenší.Pak se ani nemusí dávat lišta.A ten silikon samozřejmě sanitární a zastěrkovat tak,aby se tam voda neudržela.
Na obrázcích je vidět postup.Nejprve se ke zdi přisadí a zasilikonuje vanička a pak se dodělá obklad.Maličká spára pak silikonem jen dolízne milimetrovou spárou.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.