Nejste přihlášen/a.
Co ověřuje dodavatel elektřiny a plynu při přechodu? Když přecházíte od jednoho dodavatele k jinému a do formuláře žádosti (smlouvy) vypisujete EIC/EAN kódy a hodnotu jističe, ověřuje si nový dodavatel správnost těchto čísel nějak? Např. u distributora nebo u OTE? Pokud se např. dopustím překlepu nebo omylu (nebo ve faktuře od současného dodavatele může být chyba třeba u toho jističe), tak pak se ty chyby vlastně opakují i v budoucnu. Nebo dejmetomu mám víc bytů a omylem vypíšu čísla k jinému bytu... Ověřuje tedy nový dodavatel správnost? Nebo slepě důvěřuje tomu, co já mu napíšu do formuláře?
Dobrý den, já bych řekl, že si to ověřit musí (u ČEZu nebo RWE) - on snad uzavírá smlouvu na konkrétní plynoměr nebo elektroměr, tak ty údaje z formuláře musí ověřit u majitelů těchto zařízení, jestli vůbec existují. Zdravím!
pokud nahlásíte chybné EIC u plynu a nebo EAN u elektřiny, tak na to přijdou hned, neboť každý obchodník, který vám chce prodávat elektřinu nebo plyn, musí mít údaje potvrzeny od územně příslušného distributora, EIC i EAN jsou jednoznačné identifikátory odběrného místa, navíc evidované v systému OTE - Operátora trhu s elektřinou (nebo plynem)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.