Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota vody z pákové baterie

Od: tomy* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

v koupelně a v kuchyni mám dvě stejné pákové vodovodní baterie - koupelnová má navíc ještě sprchu. Pokud pustím vodu v kuchyni, tj. zvednu páku kolmo nahoru přesně uprostřed, během okamžiku teče vlažná, respektive chladná voda a studená či teplá pokud točím doleva a doprava. Takto by to mělo být. Nicméně v koupelně to tak vůbec nefunguje - jakoby byl ten pomyslný střed byl posunut směrem doprava ke studené vodě. Když páku zvednu přesně uprostřed, teče nesněsitelně horká voda a musím ji otočit hodně doprava, jakoby ke studené aby se to srovnalo. Toto se děje bez ohledu na to, jak dlouho nechám vodu odtéct. Napadlo mě, že by to mohlo mít něco do činění s tlakem v trubkách v koupelně nebo jejich zanesením - zúžený průměr trubky se studenou vodou? Mohl by mi tuto možnost někdo potvrdit a nebo přijít s jinou příčinou? Děkuji předem.
Zdroj: poradte.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

Pootočenou kartuši byste měl poznat, když ji otočíte na doraz doleva a do prava. Pokud není střed rozsahu otáčení v ose baterie, je kartuše pootočená. Pokud je to v pořádku, bude problém v průřezu potrubí. A to buď v kuchyni teče málo teplé, nebo v koupelně málo studené. Je možné, že pokud máte pod přívody do baterie sítka, mohou být zanesená.

hodnocení

0x

pokud byla baterie rozebírána, může být jen špatně nasazena páčka, případně dorazy kartuše; z výroby by se to nemělo stát, ale ...nebo je někde stlačena připojovací opletená hadička vývod z potrubí k baterii...pokud jsou obě baterie napojeny ze stejného přívodního potrubí a není jedna napojena na nějaký ohřívač...

h75®
hodnocení

0x
Stejně jako nonek, viděl bych to na pootočenou kartuši v baterii nebo chybně danou páčku. Může to být i tlakem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]