Nejste přihlášen/a.
nastehovaly jsme se do domku kde byl jiz naistalovany elektrokotel prothem,topeni je reseno ze v prizemi je vodni podlahove topeni a v patre jsou radiatory,kdyz me zprovoznovaly kotel topenari tak mi moc nevysvetlily nastaveni topeni.kotel je rizen beztratovym termostatem.teplota kotle je nastavena na 45 stupnu,pry nad 50 je moca jeste nevim,v prizemi mam rozdelovav teple vody do okruhu a zde je termostat co ridi obehove cerpadlo a ten je nastaven na 40 stupnu tak nevim zda to je spravne.topeni funguje jen chci mit jstotu zda to neni nastaveny spadne,dik za rady
Kotel si každý nastavuje sám podle konkrétních podmének, ale při větších mrazech ta teplota asi nebude stačit. Jak jsem pochopil, tak oběhové čerpadlo spíná při teplotě vody 40°C a kotel je na 45°C. Zdá se mi to malý rozdíl a čerpadlo bude jen spínat a rozpínat a za chvíli vám odejdou kontakty. To je aspoň z pohledu elektrikáře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.