Nejste přihlášen/a.
Já mám postavenou víkendovou chaloupku a vubec jsem do stěn nedával osb. Ale udělal jsem to klasicky , že jsem to zavětroval uhlopříčně prknem.
ulozto.cz/... Je to znázorněno na obr. 91
Když máte stlučenou konstrukci na zemi . Tak na ni šikmo přiložíte prkno a uděláte čáru napravo . Projedete maflem řez cca 2cm (síla prkna) . Posunete prkno ,aby čára byla na jeho druhé straně a znovu proříznete . Tím vám vznikne mezera přesně na tu šíři prkna okolo které jste to prořízl . Dlátem to vysekáte a vložíte tam prkno a zatlučete hřebíky. Samozřejmě předtím musíte změřit uhlopříčky , aby tak bylo vše kolmé . Vzniknou vám tak panely co jen přišroubujete k základum a vše je přesně kolmé. Pak stačí vložit vatu . Dovnitř dát parozábranu a sádroš . Zvenku dát paropropustnou folii a bud prkna na peření (musíte natírat) , anebo ještě udělat latě a fošinky(odvětrávaná mezera) a na to palubky
Vznikne vám tak odvětrávaná fasáda , která je pro dřevostavby optimální (odvětrá vlhkost) . Osobně bych si dřevostavbu obalenou polyšem nekoupil. Tam musíte udělat perfektně parozábranu , což prakticky nejde(nezjistíte).
Otázka síly izolace ve střeše je spíše o tom čím budete topit. Pokud tuhými palivy , asi by stačilo 15cm. Stejně nebudete mít zaizolovaný beton v podlaze.
Tomáši, Na stěnu dáte OSB a k tomu přilepíte polystyren lepidlem Z 301 DK. Tak je to i certifikováno. Mezi stěny nedávat ani vatu, ani parozábranu.
Strop:- Vatu mezi trámy a pod trámy, parozábranu a sádroš.
doplněno 03.11.14 07:36:Ok.takze mezi dvouma osb zustane duty prostor.snad se tam nedostanou mysky! Myšky se dostanou všude, pokud chtějí. Klidně můžete prostor využít k policím, odkládacím prostorem. Jedná se přeci o dílnu?
na osb jsem chtel eps prisroubovat vrutem pres plast.talir a zadelat vickem s eps. muzu to tak udelat? Ano udělat to můžete, ale je to zbytečné. Zkuste nejdříve přilepit, pak odtrhovou zkoušku, a poté, když se Vám to nebude líbit, tak kotvit...
ten sadros na rom strope nebude delat problemy? Proč by to mělo dělat problémy?
Kdy se tam nebude nejakou dobu topit?neni lepsi take osb? A bude to min pracne =zadna povrchova uprava.!
Učitě to nebude méně práce, bude to určitě levnější, a povrchovou úpravu taky nebudete muset dělat...
doplněno 04.11.14 06:47:Tomáši,
...ješte se zeptam sadros musi byt zeleny do vlhka? Proč zelený, proč do vlhka, určitě stačí bílý.
pokazim neco kdyz dam na strop prece jen osb? Pokud provedete práci OK, nic nezkazíte, jen zatížíte strop a Vaší peněženku.
polysryren na stenu muzu nalepit penou ne? Ano, klidně Tytan 753, nebo podobné, nízkoexpanzní.
staci na stenu osb12mm a na to 8cm eps nebo radeji 10cm ve strese bude 18 cm vaty. Nic moc, ale je to kůlna..
Pan Milan radí dobře . Udělat jen kostru a na tu dát zvenku polystyren . Žádnou vatu . Rosný bod pak bude v polystyrenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.