Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pračkou

Od: kukck odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dostal jsem jednu takovou pračku zanussi FLS 624 C je z komutatorovým motorem no a dostal jsem ji s tim ze pračka vyhazuje pojistky a jeste byla voda v pračce a jinak jsme se nebavily, pračku jsem nezkoušel ale vytáhl jsem motor vydělal uhlíky a motor ma takovy podivny zvuk a uhlíky jsou dost krátké nevím jestli je to tím ale napadlo mě to vzhledem k délce uhlíku viz. video a jestě me napadlo jestli není špatný programator,program. je klasický mechanický s přidanou menší řídici (jednotkou) nevím jestli se to dá tak nazvat...prosím o pomoc...děkuji Krč. (

,

doplněno 01.11.14 19:17:

u tohoto motoru asi vyměnit ložiska nepujdou...a jste si jistí že to jsou ložiska...ale co teda zpusobuje to vyhazovani pojistek jak rikala pani...to mi neni jasne

Problém s pračkou
Problém s pračkou #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Uhlíky jsou obroušené úplně normálně, rovně tam nikdy nebyly a asi ani hned tak nebudou...

Takto krátký uhlík již vyřadí elektroniku, takže dlouhé uhlíky(nové)

Kolektor vyčistit !křídou na kolektory! ne obyčejnou křídou na tabuli...

Smirkem to už nejeden idndián zničil vždy se slovy ale ja to jen lehce přejel a opatrně...

Pak smetáčkem všechen prach vyhodit z mezidrážek neb inidán nezná zkrat...

Pak to celé vyzkoušet.. je tu šance tak 50% že krátký uhlík vyhazuje pojistky, po něm to bude topení a po něm pak modul..

Nakonec motor lze zapojit na pár chvil na 230V a zjistit si jeho stav max otáčkách bez regulace...

JInak ten zvuk dělají suché ložiska..motor je hlučnější ale pár let i s tím sucháčem vydrží...

kukck
hodnocení

děkuji všem za odpovědi

zajixxx*
hodnocení

0x

Zkoušel jste ten motor zapnout mimo pračku? Jak je moc hlučný? ... Ty lamely komutátoru jsou pěkně napálené... To je tak na soustruh(pokud je tam vůbec co soustružit...)...

Zkusite nové uhlíky, ty nechte zaběhnout, případně jim pomozte pemznou/smirkem ... přiložením ke komutátoru (tz. zabroušení uhlíků).

Klidně to můžou být ložiska.

Avšak jak vidím ten zbroušený uhlík pod takovým úhlem tak se mi něco nezdá..., takhle ten uhlík nemůže pořádně na té lamele sedět..

111®
hodnocení

0x

uhlíky zatím krátké nevypadají, ale hluk bude dělat ložisko, vyměnil bych obě, pokud to pojede, nepojede-li tak zbytečně neutrácet...komutátor nejdříje velmi jemným smirkem očistit, že je napálený si nemyslím, to se teprve uvidí..uhlíky byly špatně usazeny..úhel obrusu musí být minimální, to by mohl být důvod proč tovyhazuje...uhlík má být kolma na komutátor..

doplněno 01.11.14 19:39:

nejdříve zarovnej uhlíky a dej je zpět, kolmo na komutátor a zkus to...zapnout...

doplněno 02.11.14 06:20:

nevím proč by to nemělo jít rozebrat a ložiska vyměnit. Změřil bych si mezery mezi přírubami, abych věděl jak moc to pak utáhnout, odvrtal nebo odbrousil...koupil imbus šrouby a matky pojistné co mají na sobe rovnou podložku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]