Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování bytu po vytopení

Od: vaclavvaclav* odpovědí: 6 změna:

Byli jsme vytopeni nájemníkem nad námi. Po vyschnutí zůstaly na stropě a zdech rezavé skvrny. Prosím o radu čím tyto skvrny zakrýt, neboť z dřívějška vím, že po vymalováni Primalexem se znovu objeví.

Dále bych se rád zeptal, zda akrylátové barvy jsou vhodné pro malování bytu /v paneláku/ a to přímo na podklad s Primalexem. Dá se akrylátová malba umýt a jak je to potom, je-li potřeba malbu oškrábat.

Děkuji Václav.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

I když teoretici budou omdlévat, skvrny je nejlepší přetřít bílou acetonovou barvou. Používám 40 let, neznám nic lepšího.

Teoretici možná. Ale až jim po páté vrstvě barvy rezatej flek zase vyleze, dají si v lepším případě dotaz na poradnu, v horším budou řádit s majzlíkem. *palec*

to: @kjanik112 Si nerozumíme, myslel jsem 5 vrstev obyč. barvy. Já mám zkušenosti stejné a dal jsem bod :)

kjanik112*
hodnocení

0x

Kolego Ampere, mě se to ještě nestalo, připouštím ale, že Tvoje zkušenosti mohou být odlišné, nebudu se hádat.

doplněno 01.11.14 22:18:

Kolego Ampere, tisknu Ti ruku, teď si rozumíme.

honzacz*
hodnocení

0x

Nejprve je potřeba odstranit staré barvy, takže stěnu oškrádat a umýt mýdlovou vodou. Nechat proschnout a potom natřít dvě vrstvy akrylátové řidší barvy a na to vymalovat.

jabraka*
hodnocení

0x

Před časem jsem používal na zakrytí rezavých skvrn lihový matný lak ve spreji.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]