Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace podkrový

Od: wotan odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

máme starý dům , v podkrový puvodní majitel udělal sádrokartonové podhledy a mezi střechu a sádroš dal minerální vatu ovšem jenom 4cm*sok*, jaky by se dala střecha dodatečně zateplit? Volný prostor mezi stávající izolací a střechou je cca 10 cm

Díky za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

mám takové neblahé tušení, že to bude muset celé dolů. Jak vypadá zbytek, celé složení od krytiny pod SDK nebo obráceně, slo by to zjistit a popsat. Jaké tam jsou folie? Ani případné přidání (nevím tedy jak ji tam dostat vyjma foukané) 10 cm to moc nevylepší. Jaké jsou tam krokve (profil)? Dnes se startuje na 22 cm, ano možná někdo dá jen 18, co tím ušetří ale věru nevím. Předpokládám, že se tam má bydlet, že to nebude přístřešek pro lední medvědy.

wotan
hodnocení

Sundávat se mi to moc nechce protože je to cca 90 m2 sádrokartonu což je spousta peněz . A složení střechy je sádrokartonová deska, profily, parotěska, minerální vata, prázdný prostor, prkna a šindel. krokve jsou cca 200x150

hodnocení

0x

Asi vás nepotěším, ale navrhoval bych demontovat SDK doplnil tepelnou izolaci, dal parotěsnou zábranu a znovu dal SDK. Nevím jakou máte střešní krytinu, ale je to pracné, pokud máte tašky, tak postpně odkrývat a doplňovat izolaci. To ale za podmínek, že máte parotěsnou folii.

hodnocení

0x

na rozdíl od kolegů, já Vám radost udělám, páč Vám nastíním postup, jak správně a kvalitně zateplit.

Demotáž, ta musí příjít každopádně, páč nikdo netuší, jak to vypadá ze " sádrokartonové podhledy" asi myslíte SDK. Pokud budete postupovat šikovně, můžete část SDK použít.

Podle stavu po odkrytí a kontrole technického stavu vazby a latí (případné natření imprgnací) vložíte mezi krokve vatu o tloušky krokví -4cm. (aby byla mezera 4 cm) Pak připevníte přímé závěsy, dodáte pod trámy další vrstvu vatu do tloušky 24-40 cm, podle Vašeho věku, financí, výpočtem návratnosti, požadovaným tepelným odporem atd...

Cena SDK konstrukce, a vše potřebné je asi 120-150 Kč za metr, podle množství. Izolace čedič nebo skelná (doporučuji čedič) je cena podle ceníku - 20% a dle množství.

Připevníte profily na sádrokarton a KVALITNĚ, opakuji KVALITNĚ, fakt KVALITNĚ, připevníte a slepíte parotěsnou folii. Pak již SDK, tmelit, brousit, tmelit, malovat.

Přeji kvalitní dílo. Pokud je něco nejasného tak se ptejte.

ICQ 55180641

wotan
hodnocení

Díky za radu, ještě jsem se chtěl zeptat zda někdo nemáte zkušenosti s "foukanou izolací" daloby se toto použít? A jak dodržet větrací mezeru mezi záklopem střechy a vatou?

Climatizer lze použít, ale časem slehne a musí se doplnit. Takže lze použít.

" jak dodržet větrací mezeru mezi záklopem střechy a vatou?" myslíte technicky? Nebo co tím myslíte? Použijete kvalitní vatu, vložíte mezi krokve, -4cm od fólie nebo latí. Bude tam držet sama. Pak se dělá ještě laťování a podobné pomůcky. ale to jen laici.

wotan
hodnocení

Je mi jasné, že mezera tam zůstane, ale jak ji lze dodržet při použití té foukané izolace.

ale u foukané to nemůže být jako u čedičové. To musíte udělat uzavřený prostor pro Climatizer.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Hezký den.

Také jsem si lámal hlavu,jak dodržet onu zmiňovanou mezeru...*uf* - pomocné latě,provázek,pásku...Ale nakonec jsem zjistil,že ona mezera tam vážně zůstane,pokud nenatlačím vatu až na folii *palec*

Jasně, pochopil jste to přesně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]