Nejste přihlášen/a.
ahoj, prosím vás, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte kolik zhruba stojí přípojky vody, kanalize, plynu? když to dělá firma, tak je to asi dost.nemám vůbec ponětí, kolik by to mohlo stát, asi je lepší si to vykopat sám, a pak jen někomu říct, aby to tam natáhl. prosím o radu.
díky
Každá energetická přípojka je podle Stavebního zákona stavba.Připojení k distribuční síti předchází Žádost o připojení.Distribuční společnost v Rozhodnutí určí podmínky za jakých je možné se připojit a pak můžete uvažovat o tom komu zakázku zadat a jak co nejvíce ušetřit.Je k tomu potřeba při délce do 50m Územní souhlas a to obnáší nějaké vyřizování.
Chci říct,že to není o tom vykopu si to sám a někdo to natáhne a připojí.Taky mě může někdo udat a prodraží se mi to.Takže za čněte u distributora.
Přeji hezký den.
Myslím,že všichni opomíjejí to nejdůležitější,a tím je projekt připojení na inž.sítě a poté ohlášení na příslušný stav.úřad.Poptejte ve Vašem okolí projektanta,který se zabívá projektováním.Schopný projektant sám vše zajistí a připravý podklady pro samotné práce.
Já to měl tak,že jsem si spoustu věcí,jako je RWE,ČEZ,Vodovody a kanalizace,Telecom...oběhal sám a vcelku zbytečně,protože by to za mě udělal sám projektant.Ale zas jsem mu ušetřil práci - povídal.
S podkladama od něj poté poptejte firmy v okolí.Udělají Vám nabídku dle projektu,jinak se namají čeho držet...A myslím ,že těch pár ušetřených stokorunkorun za výkopové práce za tu dřinu nestojí.
Cena těchto prací se těžko odhaduje,je individuální.
dobry den cenu pripojky vam i s materialem vam rekne firma ktera to dela musi tam dat pasku musi se to podsypat bud katrovanou zeminou nebo pisek dat pod i nad pripojku a pak to muzete zasypat zeminou nebo co vykopete cenik bagru je od 500kc na hodinu vejs minimalne to musi mit nezamrznou hloubku ktreka je 80cm nekdo dneska rika 120cm hlavne nesmi vam tam vest neco aby se to neprebagrovalo napr telefon atd
Projekt kanalizacni pripojky cca 5tis, papirovani na VAKu a SU, material na cca 11m pripojku kanalizace je 15tis ve velkoskladu s DPH, 11m potrubi, 2 revizni sachty atd... pisek na zasyp. Prace pres fimu dalsich cca 15tis. Pokud si vykopete sam, zasypete sam,. zapojite sam jste na 1/2 ceny nabidky firmy. Pokud to provedete dobre, neni problem VAK vas pripoji a da papir, ze je vse OK...
Dělali jsme to někdy v roce 2004 a pamatuju si jen matně. Myslím, že to bylo nějak, že za projekt přípojky vody si vzali asi 1500 přímo na vodárnách. Obec chtěla za připojení na vodovod myslím 5 000. Něco stojí šachtička. Přípojka elektriky byla myslím asi desítka (vybudování vyzděného pomníčku) a asi 15 metrů jsme překládali, to bylo nějak pod 10 tis.
Jak psali předřečníci, dokud si nenecháte udělat nabídku na konkrétní okolnosti, tak to stejně pořádně nezjistíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.