Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud si koupím opravené piano v bazaru, dostaniu na něj také záruku?
Ačkoliv se z odpovědi @dejavu zdá, že tomu rozumí, a klidně tedy můžu předpokládat, že formálně má pravdu, moc velké záruky z bazaru bych nečekal. Je to bazar, jedná se o věc používanou, opotřebenou, zestárlou. Proto bych se nedivil, kdyby celkem snadno popsali takový stav, který v podstatě reklamaci vyloučí (a jestli se to někomu nelíbí, ať si pořídí nové, bezvadné).
Ano, záruku musíte dostat i na bazarové zboží. Odpovědnost bazaru za vady se vztahuje pouze k vadám, které mělo zboží v době převzetí kupujícím – tedy standardně v době koupě. Co se týče délky záruční lhůty, bazar funguje stejně jako originální obchod a zákonná doba pro uplatnění odpovědnosti za vady věci trvá 24 měsíců. Prodávající může tuto dobu v dohodě s kupujícím zkrátit, ne však na kratší dobu než na dobu 12 měsíců. Tato zkrácená záruční doba musí být uvedena v dokladu o prodeji, jinak platí zákonná doba – tedy 24 měsíců.
Vyskytne-li se vada v prvních šesti měsících po převzetí zboží, uplatňuje se zákonná domněnka, že vada existovala v době převzetí zboží. A chce-li se bazar odpovědnosti zprostit, musí jednoznačně prokázat, že vada vznikla teprve po převzetí zboží a záruka se na ni tak nevztahuje. V této lhůtě lze úspěšně uplatnit i odpovědnost bazaru za vady skryté.
Prohlédněte si dobře kupní smlouvu, co podepisujete.
Z vlastní zkušenosti vím /bazar mám kousek od domu/,párkráte jsem se tam byla číhnout a když jsem slyšela ty nespokojené zákazníky,kteří si mysleli,že poškozené zboží můžou vrátit a dostat zpět peníze,tak se velice mýlili.Prodavač jim nic nedal
Jak tu již zaznělo,je nutné vzít sebou odborníka,který tomu rozumí !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.