Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení tlaku SV při náhřevu bojleru

Od: lednimedved odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně zvyšování tlaku studené vody při nahřátí bojleru. na vstupu hned za vodoměrem mám nastavený tlak přes redukční ventil na cca 4,6 baru. na vstupu u bojleru je pojistný ventil se zpětnou klapkou na cca 6 baru. když bojler nahřeje pojišťovák normálně funguje a odpouští vodu, ale při kontrole manometru na vstupu na reguláku sem zjistil, že mám tlak přes 6 barů, po puštění vody se tlak srovná zpět na 4,6 barů. Docela mi to nejde do hlavy kde by mohla být chyba. Vodu sem si dělal sám. ale trubky mám opravdu dobře studená zvlášť i teplá zvlášť ;) prived mne na to kolega, kterému se děje to samý a tomu to dělal pro změnu instalatér. tak zkoušíme najít přičinu. za odpovědi předem moc díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nedis111*
hodnocení

1x

Zpětná klapka pojistného ventilu netěsní,pojišťovák je nastaven na cca 6 barů nemá důvod odpouštět víc a tlak zůstává v trubkách protože ZK na redukčáku drží, po odpuštění je tlak který je nastaven na RV.

111®
hodnocení

0x

a proč by to na vstupu vstupního regulačního ventilu nemohlo kolísat? v Brně bývá v noci i 12br

lednimedved
hodnocení

ne ne. na vstupu za regulakem, mam na regulaku manometr. prave protoze je vysokem tlak tak abych mel stabilni kvuli bojleru.
111®

s nějakejma 6 bych se nerozčiloval...máš tam pojišťovák. a co se dějě mezi bych neřešil..

hop®
hodnocení

0x

@nedis111 *palec*

Pokud netěsní zpětná klapka v pojišťovacím ventilu, je tlak stejny v trubkách teplé vody i přívodní studené vody k bojleru. Je to sice proti předpisům, ale někteří instalatéři záměrně omezují těsnost této klapky, aby voda po zvýšení tlaku ohřátím zbytečně neunikala pojišťovákem. Pokud teno stav nedělá nějaké problémy, asi bych to dál neřešil...

doplněno 31.10.14 20:35:

@rv takovou jsem ještě nepotkal, ale už jsem v paneláku zažil, že se vodoměr na SV točil stále a vodoměr na TUV také, akorát v protisměru. Pachatelem byla otevřená pákovka, na níž byla napojena uzavřená bidetová sprška, a rozdíl tlaků v obou rozvodech...

rv*
hodnocení

0x
Nektere pakove baterie maji i v uzavrenem stavu propojenou studenou a teplou vodu.

lednimedved
hodnocení

diky za tipy:) pojistovak normalne odpousti, je fakt, ze to asi neni tolik jako driv, ale nedokazu to odhadnout. zkusim propoachnout pojistovak a pak ho kdyztak vymenit.
jeste je moznost ze dela bordel termostaticka baterie, ale tomu se mi moc nechce verit:)
jeste jednou diky:)
hop®
Diky za diky :) a az vystopujete pachatele, ozvete se ! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]