Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc prosím o radu. Bydlíme ve starším domě, topíme starším plynovým kotlem (poslední revize v r.2011), ohřev vody je plynovým ohřívačem vody. A já mám pořád strach z otravy oxidem uhelnatým. Když čtu o případech otravy, hned si namlouvám že se to stane i u nás doma. koupili jsme detektor CO a ten zatím nic nehlásil, ale zase mám u něj pochybnost jestli funguje jak má. A tak bychchtěla vědět jestli je možné si nechat někým zkontrolovat jestli při topení a při ohřevu vody (kotel běží 2-4 hodiny za den a ohřívač vody tak hodinu večer při koupání) dochází k úniku CO, případně na koho se ohledně tohoto měření obrátit. A také jestli existuje nějaký domácí způsob jak si přítomnost CO ověřit. Předem děkuji za odpovědi
Najlepšie by bolo dať si spraviť tech. revíziu odborníkom, plynárenským revíznym technikom. Na internete nájdeš ponuky a adresy v tvojom okolí. Od r. 2011 už by bolo treba spraviť revíziu, najmenej 2 krát. Na plynovom kotli 20 kW, musíme robiť raz za rok a to máme vývod do steny. Okrem toho ak ide vývod cez komín, tento by mal byť vyvložkovaný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.