Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zaptat,jde nějak vyčistit tak napul ztvrdlá malířská štětka od sokratu?Konce chlupu jsou tvrdé...Potřebuji aby byla zase jemná jako nová,potřebuji ji na malování
Díky
V prvé řadě jste měl po penetraci štětku řádně vymáchat a to několikrát a vysušit zavěšenou.
Penetrace jsou ředitelné vodou. Ovšem jen do chvíle, než zaschnou. Pak už máte smůlu.
Možná by pomohlo slepené špičky chlupů poklepat s citem kladívkem a vyčesat drátěným kartáčem.
Penetrace bývají i při ředění 1:10 dostatečně silné. Proto musíte nářadí pořádně propláchnout pod
tekoucí (nejlépe vlažnou) vodou.
I podle mě to má štětka nejspíš za sebou, záleží na stupni ztvrdnutí. Z výše uvedených důvodů nikdy nepoužívám stejnou štětku na penetraci a na malování. Ono na pořádné vyprání štětky od penetrace je potřeba asi tak hektolitr vody, která už taky není nejlevnější - tip na závěr - pro další případy. Pro penetraci používat levnou čínskou štětku nebo něco co lze obětovat, vyprat z nejhoršího a před uschnutím namočit do mýdlové vody. Mýdlo působí jako seperátor, takže ta trocha penetrace co v tom zbyde chlupy neslepí.
Jj na penetraci jen a pouze zednickou štětku (kratší a tvrdší vlas) a na malování malířskou (delší a jemnější vlas) navíc dosti podstaný rozdíl v ceně .Neznám současné,mám ještě z minulosti (asi od půlky 80!) a tehdy mně stála kolem 500kč!kdežto zednická v té době kolem pádesáti!
Ampere :
Vyhodit to je škoda. Na vápnění, penetraci a zedničinu se bude hodit, i když nebude dokonalá.
Dobrý den, kolega to popsal dost dobře - rozklepat kladívkem a vyčesat. Ale, stejně na jemné malování už to asi nebude - budou se dělat "čáry". Na malování by měla být jiná štětka a vždy ji dobře vyprat. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.