Nejste přihlášen/a.
Zdědili jsme starý rodinný dům v dost špatném stavu. Chtělo by to asi napřed posoudit celkový technický stav.
Nevíte, kde najít někoho kdo se zbývá posuzováním technického stavu? Soudní znalci nebo nějací jiní odborníci?
Existují nějaké registry na internetu? Nebo znáte nějakého odborníka? Jsem z Ostravska. Děkuji
Pokud je dům v hodně zbědovaném stavu,tedy i střecha, krovy,podlahy,Je lépe ho strhnout a stavět z gruntu.Při rekonstrukci se pak obvykle zjistí,že jsou i kanalizační svody špatné,pak je to velmi nákladné rekonstruovat při dokončovacích pracech.Taková přestavba se tak postupně prodražuje,že by si člověk ke konci nejraději nafackoval,že to hned neshodil.A to je zkušenost desítek stavebníků při rekonstrukcích starého domu.
JABRAKA
Zde máte seznam odhadců nemovitostí ve Vašem kraji firmy.cz/...
Domnívám se, že pro dědické řízení i pro přiznání k dědické dani budete potřebovat odhad nemovitosti. A tak můžete posouzení stavu nemovitostí s tím spojit. Je možné, že odhadce může kvalifikovaně posoudit i statiku objektu. Ale jak Vám radí pánové přede mnou, jakmile se kopne do starého baráku, tak je to nekonečná práce. Potom je snad lepší RD prodat tak jak je, pokud nemusíte třeba řešit vlastní bydlení. Když nemáte v rodině někoho od fochu a musíte si všechno zaplatit, tak není co závidět. Hezký den!
Pro dědické řízení již posudek znalce není potřeba. Vlastní bydlení řešit nemusím, ale k domu mám citový vztah - vyrostla jsem tam a rodiče tam žili celý život. Je tam veliká zahrada, velká nová samostatná garáž (dílna) a tak bychom to chtěli trochu víc postupně opravit a používat spíš jako objekt pro rekreaci - "letní byt". Spoustu práce jsme schopni zajistit sami, ale potřebovala bych posoudit technický stav a udělat projekt s propočtem nákladů. Znalci většinou jenom odhadnou cenu nemovitosti a o to mi ani tak nejde. Takže asi spíš nějakého projektanta? Děkuji všem za rady.
odborníka s kulatým razítkem, nebo odborníka který tomu rozumí a navrhne několik řešení, třeba postupnou rekonstrukci?
Určitě místní stavební firmy Vás rádi navštíví, přizvou své znalce vypracují záměr a vy podle svého rozhodnutí pak vyzvete projektanta. Čím více firem, více rad a nápadů. Vše je o penězích.
Přesně podle gusta a peněz.Když tu chalupu užíváte jen občas,bylo by nejlepší,sehnat kamaráda,který do stavebnictví dělá a získat od něj názor.Pokud se nejedná o rozsáhlou rekonstrukci domu,nemá smysl investovat desetitisíce do znalce.To by se muselo opakovat pokaždé při dalším zásahu do domu,protože se asi různé opravy potáhnou několik let.Ten technický stav zvládneš i sám,je to v podstatě souhrn závad,které ti brání užívání objektu.Pak sedneš a podle kapsy začneš jednotlivé závady odstraňovat.Samozřejmě se obrať s důvěrou o radu i sem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.