Nejste přihlášen/a.
Na ten dolní proudový chránič není nic připojeného? Ty jističe "B10" dole jsou jen nezapojená rezerva?
Ten nákres je trochu zmatený. Máte tam výstup nuláku z chráničů (N) připojený na jakousi "kostru". To je co? Jestli je to kostra spotřebiče, fungovat Vám to nemůže. Na kostru musí být připojený pouze ochraný vodič (PE), který ale v žádném případě nesmí procházet chráničem. Chráničem prochází jen fáze a pracovní nulák. Instalace musí být v pětivodičovém provedení (3x fáze (L1, L2, L3), pracovní nulák (N) a ochrana (PE).
pomineme-li nešťastný popis tak ano. pokud na tu svorkovnici nevedou ještě modré, které přes chránič nejdou, na ty musí být samostatná svorkovnice vyvedena před chrániči...
Takže dolní chránič vypíná, pokud jsou zapnuté horní dva jističe B16, přičemž na těchto jističích jsou zásuvky a nějaké čerpadlo? V tom případě to může být poruchou ve spotřebičích zapojených na těchto dvou jističích, poruchový proud se různě "courá" až se dostane instalací na spodní chránič, který je citlivější a proto vypíná. No, asi by bylo potřeba zavolat elektrikáře, případně zkontrolovat připojené spotřebiče a zkusit odpojit čerpadlo, čerpadla ráda probíjejí.
To schéma je opravdu zmatené. A co jste vytáhl jako poslední ze zásuvky? Nemůže být právě v tom spotřebiči problém? Byla by to sice náhoda, že jste se trefil až naposlední, ale nic není nemožné.
no to je dost podstatné pro případné přehození na zkoušku, přehodit se to dá i tak a uvidíte...záleží na tom jestli tam nevisí třeba ještě boiler nebo ěco podobného...což jste třeba opoměl a uvádíte jen asi světla (10A) a zásuvky(16A)
jo a má každé Fí svoji modrou svorkovnici? vpodstatě by tam měly být 3, od Fí1, od Fí2 a od toho co přes Fí nejde..
tobě jdou všecchny spotzřebiče přes chrániče? že jsou tam jen 2 modrý? zelenožlutá by měla být čtvrtou svorkovnicí...
měly by tam být 3 modré i kdyby jedna nebyla zapojena+1 zelenožlutá..
vsechny nuly co vedou do rozvadece, tak jsou zapojeny bud na jednu nebo na druhou svorkovnici
nemohou tam být Všechny... (to by ty chrániče nefungovaly...)nemohou tam být vstupy N chráničů ty musí mít svoji svorku N a pak bym musí být ještě svorka PE (nebo PEN odkud se vytáhnou ty N zvlášť pro chrániče, to záleží na Přívodu jak je děla nej 4 nebo 5 žilovej)
Tak jsem chrániče přehodil a ten co byl předtím nahoře a držel, je teď dole a opět padá a ten co byl dole a vypadával je teď nahoře, ale drží...vždy jen když nahodím jednu z těch dvou B16. Hodím sem přes mobil foto.
takže se bude odpojovat postupně N od jednotlivých kabelů až se zsjití, kterýto dělá
P.S. nikde nevidímm svorkovnici PEN ani PE
doplněno 31.10.14 13:15:zatížit zásuvky a postuoně odpojovat N
Myslíte Můstek pro zelenožlutý? ten je hned dole, na fotce není úplně vidět. Takže mám odpojovat postupně všechny nuly z obou můstků? a Pokud nějaký odpojím a rázem to půjde, tak problém bude v tom? Děkuji moc
ne z obou můstků ale z toho od spodního jističe..mně se nepodařilo spočítat kolik ne jističích fárových vodičů a jestli tomu odpovíd poče N vodičů na svorkovnici. Nahoře to souhlasí. takže dole na svorkovnici Nesmí být víc modých než je hnědých na jističích!
Zatížit zásuvky třeba lampičkami a postupným odpojováním N zjistit který to dělá. )Spadne to, odpojím 1n a nahodím, pokud to spadne, připojím 1n zpět a odpojím 2n...atd.. a když se odpojí ten co to vyhazuje a nahodíte to tak to bude držet, připojíte ho a spadne chránič..
doplněno 31.10.14 13:30:odpojím 1n a nahodím, pokud to spadne, NESPADNE ...mábýt
Tak jsem našel Nulu která to shazuje, jedna to dělá a co teď s tím? Jak v tom bordelu najdu od čeho je? Když jsem jí odpojil, tak oba chrániče drží
no vida
no musíte najítk té N příslušnou F ..po N se pídit až k neodizolovanému kabelu apak po F zpět na jistič a budete vědět okruh..nebo nechat odpojenou N a zjistit co nechodí...
Tak jsem to našel a je to poněkud zvláštní ( alespoň mě to tak příjde ) Ta fáze od té problémové nuly vede do vagosvorky viz foto a z té vagosvorky vede druhá fáze a po tý jsem se dostal až na druhý oholený kabel..tomu nerozumím, čili dva kabely jsou spojené do jedné vagosvorky a dál to nikam nevede...Je tzo možný? Ale netuším od čeho ty kabely jsou
doplněno 31.10.14 14:26:Mám měřák tak myslíte že když spáruji N s F a na druhém konci si to propínu, že se dá zjistit že je to tento nebo tento kabel? nic jiného mě nenapadá
Ta fáze od té problémové nuly vede do vagosvorky
ta fáze by měla skončit na jističi...se domnívám...pokud nekončí na jističi neměla by N být na společné svorce za chráničem
N společnou svorku N smí jen modré, od babelů co jsou na jističích za Fíčkem..
pokud vede do Wgo a odtud jiný kabel, kde je N od toho jiného kabelu? Ten jiný kabel není jištěn?
Mám měřák tak myslíte že když spáruji N s F
ano to musíte spárovat...
No vidíte ten druhej kabel se podívat to mi nedošlo..jdu na to, jdu najít tu druhou N
doplněno 31.10.14 14:55:Aha...ten druhý kabel, to je Áčko...šedivá a černá vedou každá opět do jiných vagosvorek a pak zase dál a dál, jak vidíte na fotce, všechno je to tímto způsobem propojené..to je slušnej oříšek...
Tak jsem šel a šel a došel na poslední hnědou od vagosvorky a ta končila v jističi s názvem C a na ten jsou napojená zahradní světla...Takže je problém nejspíše tam, že? A teď může to být způsobeno špatným zapojením? Nebo poškozením onoho světla, třeba vypadlý kabel? nebo vlhkostí? Vodou?
no tak když se ví už kam to vede. tak pokračovat podobně se světly...odpojit, jedno když nic tak druhé..atd.
Ano zapojení to dělat také může, mohu se domnívat, že se někde omylem dotkl zelenožlutý a modrý.
Ano voda nebo vlhkost do udělat mohou, záleží jaké IP ta světla mají. Mají to na sobě vyraženeé ven by tam mělo být min. IP46 , mohou to být nevhodná světla..
no já jsem v důchodu, takže mám alespoň nějakou náplň...
tady je ještě odkaz na moje stránky, co se toho IP týká abyste měl přehled... telefon.unas.cz/...
dobrý večer,nemáte náhodou spojené ty nuly z obou chraničů do jedné,a ještě není to náhodou stavební rozvadeč,jestli ano jak dlouhý je přívodní kabel,stávalo se mi něco podobného,protože jsem měl dlouhý přívod,a když jsem zapnul např. míchačku tak tím jak to byl velký odběr tak pokleslo napětí a tím se právě vypínal chránič.
doplněno 30.10.14 18:03:spíš si myslím že bude problém nulách
Z toho celkového zmateného popisu se mi zdá, že nuly za chráničema máte spojený na jeden můstek. Příchozí nula musí být na můstek N a na ten připojíte pouze dva vstupy chráničů. Za 1. chráničem je N1 a na tuto nulu připojujete pouze co procháchí tímto chráničem. Za 2. chráničem je N2 a opět na ní připojujete co je na výstupu tohoto chrániče. Nikdy nesmíte tyto nuly spojit.
doplněno 31.10.14 17:24:podle toho co jsem tu pročetl. tak se jedná o závadu co jsem už psal. K fázi jste přiřadil špatnou nulu. A v tom bici co máte v rozvaděčí ani není divu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.