Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu

Od: julek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám bungalow 5+1, půda neobytná, nezateplená, stropy SDK + parotěsná folie a na tom shora 28 cm (2x 14cm) nekvalitní vaty (červená, asi Baumax), nedbale položeno - fuky mezi jednotlivými pásy, není křížem atd. - vše dělal původní majitel.

Otázka: chci přidat dalších 20 cm ISOVER DOMO. Mám dát pořádně tento ISOVER na toto a dbát řádné pokládky a nebo stávající vatu vyndat, dát pořádně ISOVER a opět vrátit nahoru ten zmetek jak jen vyjde? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc*
hodnocení

1x

Dobrý den, osobně bych volil tu druhou variantu - při té příležitosti si vyklidíte myši a zkontrolujete parofolii... když už ...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je vata suchá,nevyhazoval bych zbytečně peníze.Protože jsou pásy položeny křížem,nebude tam až tolik tepelných mostů.Při nejhorším bych mezery doplnil pruhy nové vlny,nebo vypěnil.Nahoru celek utěsnil OSB deskami.Parozábrana směrem do volné půdy je vcelku zbytečná,stačí,aby půda byla celkově uzavřená.-

JABRAKA

hodnocení

0x

Je nesmysl odebírat vatu a pak jí dávat zpět. Když dáte DOMO 20 cm kvalitně jí položíte máte velmi dobře zatepleno.

Páč ta červená vata, i kdyby byla hodně nekvalitní s lambdou 0,042, tak 28 cm je střední vrstva. Pak přidáte Domo (proč domo?) a bude pohoda. Kvalitu parotěsky stejně nezkontrolujete.

Máte fotky součastného stavu?

doplněno 31.10.14 13:28:

...takže to by mělo být OK. Na ní je už jen dán záklop SDK...a šrouby propíchaná parotěska...

Je i levnější vata, třeba Climowool DF 1, Wiegla DF1, ale vše v rolích, nebo desky Isover Orsík, ale to je dražší čedič...

jmlc*

Opravdu bude záležet na aktuálním stavu... jestli to je děláno všechno tak divoce, jak má být dle popisu poskládaná vata, může se stát, že parofolie je třeba jen poskládanou folií cik-cak :) takže bez funkce...

Jestli bude tazatel trvat na pořádné opravě, měl by to udělat pořádně a jednou pro vždy. Já bych v případě nutnosti naházel vatu na jednu polovinu(třetinu), zkontroloval a zrenovoval komplet folii, důkladně položil novou vatu a pak na ni klidně doskládal ty zbytky... jistě chápete

julek
hodnocení

0x

Parotěska je přilepena na rastr zespodu, zalepena k obvodovým stěnám a přelepeny spoje, takže to by mělo být OK. Na ní je už jen dán záklop SDK (vše myšleno zespodu stropu). Vata leží na rastru SDK a na té folii.

ISOVER DOMO není vhodný? Napadl mne kvůli ceně - máte lepší návrhy? Je fakt že s 6m rulemi se těžko manipuluje při pokládce mezi závěsy SDK. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]