Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřebuji natonovat barvu k malování do jemné olivové a jemné světle hnědé.Kdysi jsem měl inter. odkaz kde byl obrovský vzorník barev tak jako v tonovacích centrech a u každé barvy procent poměr.z čeho se odstín skládá.Např.80% bílé 10% červené 10 žluté atd..Bohužel odkaz už neexistuje.Hledal jsem docela dlouho ale nic podobného už nenašel.Nemá někdo nějaký odkaz.Nebo odkaz principu míchání barev a jaké odstíny tím vznikají.
Vím že mohu jít do tonovacího centra a za 5 minut odcházím,ale tuto možnost z určitého důvodu nepotřebuji(není finanční).
Děkuji
Mám dobrou zkušenost s mícháním barev v tónovacím centru.To má především tu výhodu,že namíchají naprosto přesně barvu i odstín,na příklad podle odstřižku látky.Nemusím kupovat žádný přebytek,protože i v případě,kdy mi barva nestačí,domíchá se později naprosto stejný odstín.Rozhodně se ušetří.
JABRAKA
Vubec to nedělám kvuli ušetření vyzkoušel jsme několik tonovacích center výrobců a ty báze z čeho to míchají to jsou ve výsledku hustý "kejdy","mláto"hustá hmota".Myslím že jsou to nepropustné hmoty i když samozřejmě píší "vysoká paropropusnost".Už omakem je viditelně znát že je to něco uplně jiného něž dřívější konzistence po vymalování.Připomíná mi to něco za způsob latexu,plastické tapety..
Kolega maloval halu/schodiště. Celých 40 let používal staré klasické nátěry,primalex atd nikdy ! žádný problém...Naposledy cca 2 roky vymaloval míchanou barvou z tonovacího centra.Barva hustá jako prase nesmí se samozřejmě ředit.. bylo to krásné ale na omak prostě divná hmota...A dnes se mu v rozích nepatrně tvoří plísen což nikdy předtím neměl.
Chápu že do nových domů to není problém ale starší nevím nevím.
Když přijdu do tonovacího centra zda je možné to namíchat ze základního standartního primalexu,Hetu,Jupolu atd...nelze jen z báze.ala kejda.
Proto vlastně můj dotaz.Děkuju
s hustotou Vám vaše sdělení potvrzuji. Dali (prodali) mě toho kýbl, tak jsem se jej snažil alep. malinko naředit vodou.
Pozor,je nutno mít na pozoru,že moderní interierové barvy jsou tvořeny bází ne na základě minerální(kaolinové) disperze,ale disperze organických pigmentů.Tedy v podstatě latexů.Dosahuje se vysoké probarvení a stálosti odstínů,i při malém zředění.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.