Nejste přihlášen/a.
Jeden známý (topenář) mě varoval před krbovými kamny. Prý jsou nebezpečné tím, že spotřebovávají všechen kyslík ze vzduchu a je tam riziko otravy oxidem uhelnatým. Chceme kamna i s výměníkem. Kamna budeme mít v obýváku, který je otevřený do kuchyně a jídelny. Je nutné ještě jiným způsobem vyřešit přísun kyslíku? Co je na tom pravdy? Nebo to říká jen proto, že jsem si topení nechala udělat někým jiným?
mužu mít dotaz jak máte ošetřen komín , nově vložkován? protože se chystám ke koupi krbových kamen tak řeším podobný problém a k tomu ještě komín - mě zase kominík doporučuje kdysi (asi 15 let) vyvložkovaný šamotkami komín tedˇnově upravit - vsadit nerez do komína, nejen proti vyhoření ale i spalování ..
V podstatě má známý pravdu.Jenže měl také dodat,že všechny kamna na tuhá paliva a otevřený oheň všeobecně spotřebovává kyslík.Proto dnešní utěsňování místností není v tomto případě nejlepší.Ideální je opravdu trubka nebo kanálek v podlaze pro přísun vzduchu ke kamnům a odvětrávací otvor někde ve stěně také.Samozřejmě s možností uzavírání.
díky za odpověď. máme celé přízemí v podstatě otevřené. Tak jakým způsobem a odkud přísun kyslíku zajistit? Mám z vedlejší místnosti (vstupní chodby) provrtat otvor dole u země, aby proudil vzduch z chodby a totéž nahoře u stropu?
To by mohlo být dostačující,ten u země aspoň o průměru15 cm. Ovšem s přihlédnutím na estetiku interiéru.
krbová kamna máme pár let, spíš pro potěšení a že mám možnost dřeva zdarma v malém množství. Zatím jsme se neudusili, máme také obyvák spojený s kuchyní a nejsme ani zvyklí zavírat dveře do chodby. V chodbě plynový kotel. Původně jsme také chtěli kamna s výměníkem, ale. Ale pak jsme to zamítli z důvodu vzhledu, prostoru, a hlavně, že nechceme mít v obyváku kotelnu protože nic jinéího než kotelna se z něj nestane pokud to má opravdu topit. Připojení, všechno jsem měl nachystané, máme ale obyčejná krbová kamna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.