Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebezpečí krbových kamen, berou kyslík?

Od: hancamamca odpovědí: 8 změna:

Jeden známý (topenář) mě varoval před krbovými kamny. Prý jsou nebezpečné tím, že spotřebovávají všechen kyslík ze vzduchu a je tam riziko otravy oxidem uhelnatým. Chceme kamna i s výměníkem. Kamna budeme mít v obýváku, který je otevřený do kuchyně a jídelny. Je nutné ještě jiným způsobem vyřešit přísun kyslíku? Co je na tom pravdy? Nebo to říká jen proto, že jsem si topení nechala udělat někým jiným? *nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

1x

četl jsem že hodina hoření spotřebuje asi 1m3 vzduchu... takže to není nic tak strašného, jinak já jsem si koupil optický kouřový hlásič a hlavně detektor CO který je jedovatý a drží se u stropu .

aljosa11*
hodnocení

1x

mužu mít dotaz jak máte ošetřen komín , nově vložkován? protože se chystám ke koupi krbových kamen tak řeším podobný problém a k tomu ještě komín - mě zase kominík doporučuje kdysi (asi 15 let) vyvložkovaný šamotkami komín tedˇnově upravit - vsadit nerez do komína, nejen proti vyhoření ale i spalování ..

8976*
hodnocení

0x

pokud budete dodržovat zásady topení v kamnech je nebezpečí otravy minimální, karma pokud se zanedbá údržba je také nebezpečná - smrtelně...

celp*
hodnocení

0x

V podstatě má známý pravdu.Jenže měl také dodat,že všechny kamna na tuhá paliva a otevřený oheň všeobecně spotřebovává kyslík.Proto dnešní utěsňování místností není v tomto případě nejlepší.Ideální je opravdu trubka nebo kanálek v podlaze pro přísun vzduchu ke kamnům a odvětrávací otvor někde ve stěně také.Samozřejmě s možností uzavírání.

hancamamca
hodnocení

díky za odpověď. máme celé přízemí v podstatě otevřené. Tak jakým způsobem a odkud přísun kyslíku zajistit? Mám z vedlejší místnosti (vstupní chodby) provrtat otvor dole u země, aby proudil vzduch z chodby a totéž nahoře u stropu?

celp*

To by mohlo být dostačující,ten u země aspoň o průměru15 cm. Ovšem s přihlédnutím na estetiku interiéru.

kejki

Nedělá se přívod vzduchu do místnosti, ale přímo do kamen. Kamna na to musí mít přípravu.

Celé generace topily tuhými palivy a přesto jsem tady. Prostě musíte občas větrat, ale to i bez kamen.

alf*
hodnocení

0x

krbová kamna máme pár let, spíš pro potěšení a že mám možnost dřeva zdarma v malém množství. Zatím jsme se neudusili, máme také obyvák spojený s kuchyní a nejsme ani zvyklí zavírat dveře do chodby. V chodbě plynový kotel. Původně jsme také chtěli kamna s výměníkem, ale. Ale pak jsme to zamítli z důvodu vzhledu, prostoru, a hlavně, že nechceme mít v obyváku kotelnu protože nic jinéího než kotelna se z něj nestane pokud to má opravdu topit. Připojení, všechno jsem měl nachystané, máme ale obyčejná krbová kamna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]