Nejste přihlášen/a.
Máme s dcerou ve spoluvlastnictví (každá 1/2) byt a budeme ho pronajímat.Nájemníci budou celý nájem posílat na dceřin účet.Musíme si nájem mezi sebe dělit tak, že by mi dcera 1/2 nájmu posílala na můj účet,aby bylo zřejmé kvůli daň. přiznání, že se dělíme půl na půl,nebo mohu nájem dceři nechávat?Jak se toto řeší mezi více majiteli nemovitosti při pronájmu?Zajímá to FÚ při kontrole?
A co provozní náklady? Z čeho je budete platit? Pokud nutně nepotřebujete peníze, tak se nechávají, aby se vytvořila rezerva pro nutné opravy a případně havárii.
To s dotazem nesouvisí.Energie platíme mykaždý měsíc z částky, kterou nám nájemníci platí a při podpisu smlouvy nám složili kauci.Můj dotaz byl, zda se musíme o zisk dělit púl na půl,nebo zda si moji polovinu zisku z nájmu může dcera ponechat na svém účtu a nemusí mně ho každý měsíc přeposílat.Prostě mě zajímá, jak se to praktikuje, když je více spoluvlastníků...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.