Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proces předání bytu po koupi od majitele

Od: milka* odpovědí: 3 změna:

jsem rozhodnut koupit byt přes RK a se složením dohodnuté částky u advokáta s tím, že po zápisu do katastru bude tato částka vyplacena majiteli.

Ve smlouvě je napsáno, že poté mi majitel odevzdá byt včetně klíčů a sepíše se o tom zápis.

Mám obyvy, jak řešit situaci, pokud bude majitel tuto záležitost " bojkotovat " a já budu sice majitelem bytu ale tento mi nebude fakticky předán.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

co tam dát nějakou pokutu do smlouvy? např. "K předání bytu dojde nejpozději do 3 dnů od vložení vlastnického práva nového majitele do katastru nemovitostí za účasti obou smluvních stran a sepsání předávacího protokolu. Pokud se tak neuskuteční, obě strany se dohodly na smluvní pokutě 1.000 Kč za každý den prodlení. Po uplynutí dalších 5ti dnů je kupující oprávněn vstoupit do objektu znehodnocením zámku vstupních dveří, a všechny věci prodávajícího nacházející se v bytě budou považovány za bezcenné."

ivik*
hodnocení

0x

Pokud budete kupovat přes RK, u slušné RK je toto opravdu ošetřeno tak, že je uveden termím, do kdy vám byt musí prodávající předat a dát klíče včetně předávacího protokolu.Pokud to ve smlově mít nebudete, je to velká chyba a na RK si toto vyžádejte.

doplněno 29.10.14 15:10:

Ještě bych vám doporučila před uzavřením smlouvy o zprostředkování koupě bytu si vyžádat návrh smlouvy od RK k přečtení, ať víte, co budete podepisovat.My jsme prodávali i kupovali přes RK M+M a Evropa a nebyl sebemenší problém si toto vyžádat, takže jsem předem věděla, co budu podepisovat.Doufám, že to někdo nebude brát jako reklamu, ale byli opravdu seriozní...

hodnocení

0x

Předpokládám, že návrh na vklad do katastru nemovitostí bude podávat realitní kancelář. Dohodněte se s ní (písemně), že návrh na vklad nebude podán dříve, než bude byt fyzicky předán. Dokud nebude byt předán, nebude ani zápis do KN a prodávající nedostane peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]