Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme problém se stěnou v dětském pokoji,kde máme se začátkem zimy vlhkou zeď a po čase se tam udělá i drobná plíseň.Není to nic hrozného,ale rád bych se toho zbavil na dobro.Topíme tam na +-18 stupňů a větráme minimálně 2*deně po púl hodince.Pokoj je podsklepen,ale na stěnách ve sklepě není nic zvláštního.Bydlíme tady 2 rokem a předtím byla dělána rekonstrukce,takže stěny byly oklepány a nově nahozeny,takže vůbec nevim kde je chyba?Co stim?Děkuji Bittner Radek
1) Vadná hydroizolace------opravit, popřípadě doplnit.
2) nízká povrchová teplota a proto kondenzuje vlhkost na povrchu... Zateplit.
3) doplnit další info o stavu domu, složení stěny a podobně.
doplněno 30.10.14 09:16:Pane Bitnere, když již chcete zvýšit frekvenci větrání, měl byste si dělat záznamy o vlhkosti a teplotě, abyste zbytečně nevětral, když to není třeba. Rád bych znal ty, co větrají pořád, nebo 1x za dvě hodiny.
Plíseň je na cestě... sice rekonstrukce, ale možná bez hydroizolace, která je pro vlhkost v domě podstatná. Vytápění na 18 st. si myslím je v děts. pokoji málo, jako první pomoc pro zateplení, aspoň příjemnější pocit, je obložení stropu ve sklepě, dá se provést na více způsobů, ale i ten nejjednodušší Vám zvýší tepelnou pohodu ihned a tím i trochu pomůže proti plísni. Já vím, že na teplo jste se neptal, ale slabší vytápění může být jednou z příčin té vlhkosti.
doplněno 29.10.14 20:44:ve sklepě myslím aspoň pod tím děským pokojem
Jo stim zateplením sklepa už,tak nějak počítám.Jen doufám že nám to pomůže.Na 18 to máme nastavené momentálně,kdy je přes den ještě slunko,takže to topí stejnak jen po ránu a v dopoledních a odpoledních hodinách je tam víc jak 20-zásluhou slunkaTa izolace tam asi žádná ani nebude,skusim zjistit.díky
Víc topit a víc větrat. Nechat dítě mrznout v plesnivé cimře při 18 stupních ... skoro 70 let po válce. Kam jsme to došli?
Ra252, taky mně to už napadlo, kolik lidí má problémy (a ne malé) s kvalitou bydlení, v běžném panelákovém bytě by se to v takové míře přece nestávalo. A údajně je spousta panelákových bytů volných, no bylo by to asi na delší diskuzi. Ale k tomu větrání, mně se zdá 2x denně půl hodiny zase moc, myslím, že za 5-10 minut se vyvětrá až dost, dvakrát denně to podle mně úplně stačí. Ale těch 18 je opravdu málo, zase, v paneláku (v té šedé králíkárně) přece bývalo tradičně přetopíno... taky mi to nějak hlava nebere.
Normálně se větrat se musí mnohem častěji, nejlépe pořád. Tady jsou vysoké stropy, tak jednou za dvě hodiny na minutu otevřít okno. Ale pořádně větrat se musí. Lidi jsou zblblí zeleným slizem a myslí si, že šetřit musí, ať to stojí, co to stojí.
A přitom šetřit neumí. Provlhlé zdi neizolují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.