Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatékání kolem komína

Od: florisimo* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, máme plechovou střechu(sklon asi 20°) a kolem komína zatéká. Ta voda kolem komína neobtéká. Jak to mám spravit? Mám použít montážní pěnu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxwell*
hodnocení

1x

Rychlá oprava by byla použitím silikonu v tubě - z venčí. A to pokud tam nejsou moc velké spáry. Ale pokud bych měl radit - přímo nejlepší by bylo zavolat klempíře co střechy opravuje a ten vám to odborně spraví. To aby jste tam za měsíc nelezl(a) znovu.

Nikdo za váš komín nevidí a neřekne co je za potřebí, jestli to opravit amodomo nebo je nutné vyměnit třeba celý plech, či oplechování komínu.

celp*

Pokud to budete opravovat sám,tak nízkoexpanzní pěnu do mezer kolem komína.To co vypění seříznout a udělat olemování úžlabí samolepící bitumenovou páskou.Jinak jak radí maxwell klempíře.

jabraka*
hodnocení

0x

Lepší než silikon je na utěsnění střechy BUTYL tmel.

JABRAKA

hodnocení

0x

vyfoťte detaily kolem komína, pak se může navzrhnou řešení. Pěna okolo komína? Ta je porezní!

Klempíře na místo a on navrhne nejlepší řešení.

tesyk*
hodnocení

0x

Nejspolehlivější je nechat ten komín oplechovat celý. Vlastní zkušenost.

florisimo*
hodnocení

ono je to na chalupě, o víkendu tam zase pojedu. Původní komín jsem boural a stavěl novej. To oplechování myslíte udělat až pod střechu? Komín je umístěný až skoro na konci střechy-dole, voda co teče po střeše jde všechny do něho. To oplechování bych vlastně musel udělat jako obtokový kanálek který povede vodu kolem komína, chápu to tak dobře? To by ale znamenalo odšroubovat část plechové střechy...

florisimo*
hodnocení

kluci už to mám, budu muset rozdělat střechu a vyrobit něco takovýho:

gerard.cz/...

*smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Abys nemusel střechu demontovat,je možné ten límec navléknout na komín a se střechou spojit pertlem.To znamená,že se okraje obou plechů zvednou a pomocí kleští ohnou společně a zaklepou.Pokud vznikne někde mezerka,zatmelí se tím butyl tmelem.Fungovalo by to i tak,že se dole přečnívající plech doslova přilepí butyltmelem na původní plech a přinýtuje.Spoje pak důkladně natřít střešní barvou.(Bitumen)

JABRAKA.

hodnocení

0x

Víte,radit něco,když to člověk neviděl,to není dobré řešení.Klempíř je kompetentní a opraví to,je to pro něho chvilka práce a máte pokoj.

mmb
hodnocení

0x

mrkněte sem, je to rychlé a poměrně levné řešení

shop.stak-d.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]