Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám strašně debilní dotaz. V pronajatém bytě máme snad ty nejstarší vafky co existují. Jedny funguji v "pohodě", ale ty druhé nechtěli chytnout.
Šel jsem na to chytře a rozmotoval regulátor a přidal jsem do startu víc plynu. 2x mi to zafungovalo suprově, ale potřetí jsem to nejspíš přehnal a došlo k menšímu výbuchu. Celkem slušná rána z komínu se vyvalil kouř a do bytu to taky trochu zadýmilo.
Moje otázka zní, jak je pravděpodobné, že jsem ty vafky uplně zničil, chtěl bych je totiž mazaně domácímu reklamovat, že nejdou zapálit, ale bojím se, aby servisák nepoznal, že jsem s tím manipuloval neodborně a nebo nedej bože, aby to při pokusu nažhavit nebouchlo úplně.
Komentáře, které popisují moji debilitu prosím buď e-mailem nebo až někdo poradí něco rozumného. Díky
I když by člověk neměl do "těchto věcí" takto zasahovat, na druhé straně by Vás nic "nenutkalo" takto si počínat pokud by ty "wafky" fungovaly, zapálit přece nešly, tedy něco nebylo v pořádku, normálně bych to nahlásil panu domácímu jako závadu a nechal servis. technika ať se na to podívá, kdo ví, třeba do toho neodborně zasahoval již někdo před Vámi, můžete tuto skutečnost vyloučit?, každopádně ať se na to ser. podívá, zvláště jde-li o topidlo které již "přesluhuje", bezpečnost je vždy až na prvním místě
Odpustím si komentáře o vaší debilitě, ale neodpustím si komentář že vy si nehrajete s ohněm, vy rovnou taháte smrťáka za kosu.
Vafky potřebují jednou za tři roky údržbu a revizi. Plynaři vám je vyčistí, seřídí a zapálí.
Takže vám radím jedinou správnou věc: Zavolejte plynaře a o tom co jste vyváděl mlčte, mlčte a mlčte.
Nejstarší model wafek jde zapálit i ručně. Tam to zapalování často zlobí. Sundáte kryt, na tělese je skleněný průhled na plamínek. Ten odšroubujete. Nakroutíte ovládacím kolečkem na zapálení a místo mačkání zapalovače zapálíte plamínek špejlí (je tam průvan, tak to jde někdy hůř). Lepší je to dělat ve dvou. Pokud to nejde zapálit, tak volat servis. Já jsem jednou z vlastní blbosti ukroutil to kolečko a musela se měnit celá armatura za cca 3000,-. Se štelovacími šroubky zásadně nemanipulujte, to je práce pro odborníka. Vraťte vše do původního stavu (hlavně ty seřizovací šroubky) a nikdo by neměl nic poznat. Wafky jsou trochu očouzené normálně, myslím, že to nikdo nepozná. Já jsem to urvané kolečko svedl taky na předchozího nájemníka .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.