Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před cca 3 lety jsme zateplovali starý rodinný domek ze 30.let. Protože fasáda byla členitá, byl použit na cca 2/3 severní strany polystyren 10cm, na dvě spodní řady kvůli členité fasádě pouze 4cm extrudovaný polystyren.
V zimě se objevovalo hodně plísně hlavně v dolní části (plíseň jsme likvidovali), děti byly častějí nemocné apod. Dům nemá vodorovnou izolaci ve zdi (není podřezaný), pouze v podlaze je cca 5-8cm polystyrenu a izolace. Zateplení zvenku není pod soklem, končí cca 5cm nad úrovní země.
Je možné, že díky pouze 4cm zateplení v části zdi byl rosný bod ve zdi? Chtěl bych to vyřešit tak, že zateplím sokl do cca hloubky 60cm 10cm extrudovaným polystyrenem. Dále na původní 4cm nalepím cca 10 cm polystyren, takže by se měl rosný bod posunout mimo zeď ( opravte mně, jsem laik ). Zeď je cihlová 60cm tloušťka.
Nebo by bylo lepší ty dva pásy 4cm extruďáku demontovat, nechat zeď vyschnout a pak dát cca 15 cm polystyrenu?
Děkuji za odpovědi
Pepa
Pepane, můžete vložit jednoduchý nákres řezu stěny a umístění izolace?
Já bych dolepil XPS a EPS na příslušné síly a nechal bych to být.
doplněno 04.11.14 06:42:OK, klidně zašlete foto na milan.cukrar@volny.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.