Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych dát nájemci výpověď nájmu bez výpovědní doby pro hrubé porušení smlouvy. NOZ moc příkladů nedává a já se nemám o co opřít. Stav je takový. Nájemkyně bydlela v mém bytě nejdříve jako v podnájmu své kamarádky, která byla řádným nájemcem a s podnájmem jsem souhlasila. S původní nájemkyní se dohodou ukončila smlouva o nájmu a nová smlouva byla sepsána se stávvající nájemkyní na začátku října. Ani dodnes nebyla nájemkyně schopná zařídit si převod elektřiny na svou osobu, i když jsem jí já i původní nájemkyně nabídly několik termínů na schůzku v elektrárenské společnosti, takže nájemkyně spotřebovává proud na úkor té původní nájemnice. Původně v bytě bydlela s přítelem. Bohužel se začaly množit stížnosti od sousedů - hluk, údajné obchodování s drogami,...Nájemkyně se prý z tohoto důvodu s přítelem rozešla, tudíž se smlouva napsala jen na její osobu, nikoliv na oba. Bohužel za ní stále docházel do bytu, sama mu poskytla klíče a při té příležitosti se on rozhodl nám "pomoct" s dokončením rekonstrukce koupelny a to tak, že nesprávným postupem a s nesprávným materiálem začal tmelit spáry sádrovláknitých předstěn. A ještě k tomu nakreslil na jednu ze stěn velké růžové srdce. Museli jsme ze spár vydloubat veškeré lepidlo, které nebylo k tmelení určené a navíc koupit brusku, aby se to dalo zbrousit. Nájemkyně se za něj omlouvala a slíbila, že už se to nebude opakovat. Týden na to, přišla další stížnost od sousedky, že jí byly ukradeny dva kýble s uhlím a kýbl s bramborami. A zkuste hádat, kde jsem tý kýble našla. Nájemkyně šla po upozornění na krádež, kterou opět udělal její přítel, sousedce uhlí vrátit. K tomu všemu dodnes nezaplatila nájemné, ani služby, telefon nezvedá, nebo ho přímo vypíná, osobně se mi vyhýbá. Dnes poslední kapka, další stížnost od sousedky, která večer kouřila z okna a přítel nájemkyne na ní začal řvát sprosté nadávky. Už toho všeho mám opravdu dost. Do toho všeho ještě ucpala nějakým způsobem záchod a není schopná to napravit. Navíc celý byt hrozně smrdí, kvůli jídlu nechanému na lince. Tyto skutečnosti vím právě z důvodu, že dokončujeme rekonstrukci koupelny. Mohou být tyto všechny skutečnosti důvodem pro výpověď bez nájemní doby pro hrubé porušení smlouvy? To, že nevytírá společné prostory a dohaduje se se sousedy, už snad ani nekomentuji. Jak by jste se na celou situaci dívali vy?
Děkuji.
Lézt jí do bytu a očuchávat její jídlo v kuchyni je podle mě hrubé porušení dobrých mravů z vaší strany. Rekonstrukcí koupelny nájemkyni omezujete a měla by za to dostat zásadní slevu z nájemného. Pokud záchod neopraví ona, máte to udělat vy. Ovšem souhlasím s tím, že elektřinu si měla převést na sebe hned.
Nájemkyně trvala na bydlení přestože se rekonstruuje koupelna. Byla předem seznámena se stavem koupelny a s její nutnou rekonstrukcí. Aneb neměla asi kam jít, tak brala cokoliv. Sama říkává: chovejte se jako doma, což samozřejmě neděláme. V kuchyni byla uložená dlažba, proto jsem komentovala ten smrad. A opravdu to není o očuchávání jídla, ale o smradu, ze kterého se chce zvracet. Pokud záchod ucpala nájemkyně, je její povinností to napravit - aneb drobné údržby si nájemník zajišťuje sám. Nedělejte ze mě tu špatnou, dá se se mnou na všem domluvit, ale nesmí ze mě nikdo dělat debila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.