Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď nájmu pro hrubé porušení smlouvy

Od: elisek1988* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych dát nájemci výpověď nájmu bez výpovědní doby pro hrubé porušení smlouvy. NOZ moc příkladů nedává a já se nemám o co opřít. Stav je takový. Nájemkyně bydlela v mém bytě nejdříve jako v podnájmu své kamarádky, která byla řádným nájemcem a s podnájmem jsem souhlasila. S původní nájemkyní se dohodou ukončila smlouva o nájmu a nová smlouva byla sepsána se stávvající nájemkyní na začátku října. Ani dodnes nebyla nájemkyně schopná zařídit si převod elektřiny na svou osobu, i když jsem jí já i původní nájemkyně nabídly několik termínů na schůzku v elektrárenské společnosti, takže nájemkyně spotřebovává proud na úkor té původní nájemnice. Původně v bytě bydlela s přítelem. Bohužel se začaly množit stížnosti od sousedů - hluk, údajné obchodování s drogami,...Nájemkyně se prý z tohoto důvodu s přítelem rozešla, tudíž se smlouva napsala jen na její osobu, nikoliv na oba. Bohužel za ní stále docházel do bytu, sama mu poskytla klíče a při té příležitosti se on rozhodl nám "pomoct" s dokončením rekonstrukce koupelny a to tak, že nesprávným postupem a s nesprávným materiálem začal tmelit spáry sádrovláknitých předstěn. A ještě k tomu nakreslil na jednu ze stěn velké růžové srdce. Museli jsme ze spár vydloubat veškeré lepidlo, které nebylo k tmelení určené a navíc koupit brusku, aby se to dalo zbrousit. Nájemkyně se za něj omlouvala a slíbila, že už se to nebude opakovat. Týden na to, přišla další stížnost od sousedky, že jí byly ukradeny dva kýble s uhlím a kýbl s bramborami. A zkuste hádat, kde jsem tý kýble našla. Nájemkyně šla po upozornění na krádež, kterou opět udělal její přítel, sousedce uhlí vrátit. K tomu všemu dodnes nezaplatila nájemné, ani služby, telefon nezvedá, nebo ho přímo vypíná, osobně se mi vyhýbá. Dnes poslední kapka, další stížnost od sousedky, která večer kouřila z okna a přítel nájemkyne na ní začal řvát sprosté nadávky. Už toho všeho mám opravdu dost. Do toho všeho ještě ucpala nějakým způsobem záchod a není schopná to napravit. Navíc celý byt hrozně smrdí, kvůli jídlu nechanému na lince. Tyto skutečnosti vím právě z důvodu, že dokončujeme rekonstrukci koupelny. Mohou být tyto všechny skutečnosti důvodem pro výpověď bez nájemní doby pro hrubé porušení smlouvy? To, že nevytírá společné prostory a dohaduje se se sousedy, už snad ani nekomentuji. Jak by jste se na celou situaci dívali vy?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrat
hodnocení

0x

Lézt jí do bytu a očuchávat její jídlo v kuchyni je podle mě hrubé porušení dobrých mravů z vaší strany. Rekonstrukcí koupelny nájemkyni omezujete a měla by za to dostat zásadní slevu z nájemného. Pokud záchod neopraví ona, máte to udělat vy. Ovšem souhlasím s tím, že elektřinu si měla převést na sebe hned.

elisek1988*
hodnocení

Nájemkyně trvala na bydlení přestože se rekonstruuje koupelna. Byla předem seznámena se stavem koupelny a s její nutnou rekonstrukcí. Aneb neměla asi kam jít, tak brala cokoliv. Sama říkává: chovejte se jako doma, což samozřejmě neděláme. V kuchyni byla uložená dlažba, proto jsem komentovala ten smrad. A opravdu to není o očuchávání jídla, ale o smradu, ze kterého se chce zvracet. Pokud záchod ucpala nájemkyně, je její povinností to napravit - aneb drobné údržby si nájemník zajišťuje sám. Nedělejte ze mě tu špatnou, dá se se mnou na všem domluvit, ale nesmí ze mě nikdo dělat debila.

atj*

Ano přesně tak, bydlí u Vás a má se tak podle toho chovat. Dneska sehnat byt je hrůza!.

atj*
hodnocení

0x

No. já bych to řešil předáním dopisu o výpovědi.(do rukou, vhozením do schránky, pod dveře) za dozorem jiné osoby. Do tří dnů volal policajty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]