Nejste přihlášen/a.
Je tu někdo znalý kdo mi poradí jaký vybrat profil? Již mám několik nabídek jako: veka, rehav, aluplast, deceunick,... Chtěl bych pokud možno kvalitní a za rozumnou cenu co budou nejen pěkně vypadat ale budou i funkční po dlouhá léta. Okna budou směrem na sever, takže uvažuji i o silnějším profilu a použít trojsklo. Myslíte že má cenu si za to připlatit? Hlavně mi poradte jaký vybrat profil, at můžu ty méně kvalitní vyškrtnout. Moc děkuji za radu
půlročním vyjednáváním jsem docílil ceny u trojskel jako u dvojskel. Ti co se chodili koukan na nová okna nevěřili ceně za kterou jsem je koupil. Dlouho jsem měl u oken i fakturu, aby věřili. Zrovna teď vyjednávám pro synovce nová okna.
Tak se pochlubte, které jsou nejlepší. Sdělit, že taková jsou dobrá, protože je mám i já, je nepřesné, když nevíme do jakého domu se mají montovat. Pokud se chystáte zateplovat (a to je potřeba u většiny domů) tak podle toho volíte i tepelně i okna!
2 cm izolace na domek, stačí to nejobyčejnější okna (skla)
20 cm izolace na domek, musí být přiměřená okna! (a další zateplení)
jasný, o zateplení také v budoucnu uvažuji ale jen ze severní strany. Nejrazantnější snížení ztrát domu v mém případě budou právě nová okna. Když jsem to tak počítal, tak osazením oken s prostupem tepla 0,8 oproti 1,3 bych za jednu topnou sezonu měl ušetřit řádově 1000-2000kč na plynu, což by vyšší cenu okna za pár let bohatě zaplatilo! (nynní podle výpočtu mi starý okna zvyšují fakturu za plyn o 5-10tis)
Veka je jedna z mála značek co se chlubí třídou profilu A a dbá na kvalitu a spokojenost zákazníka(našel jsem na ty okna nejméně špíny). Bohužel si to také nechají všechno zaplatit! Snažím se zjistit které další profily jsou třídy A ale ne tolik drahý jako veka.
Jak jste to měl s montáží Vy? Když si okna odvezu a sám namontuju, zaplatím 19%dph, když namontují oni, jen 9% dph
A konečně prozradte tu firmu od které to máte
Okna Limaplast Hodonín, montáž malá firma z Pardubic. Já jen od nich chtěl zadělat do roviny. přípravu a zapravení jsem si dělal sám.
malinko fotek je na: cukrar.rajce.idnes.cz/...
doplněno 12.05.09 21:46:doplním foto.
Dioporučuji min pětikomorové. Osobně mám plastová okna z něm. profilu Gelan v imitaci dřeva. Vypadají skvěle a cena je fak rozumná (hlavěn žádný Polsko). Také jsem přemýšlela o trojsklu, ale nechala jsem si ho ráda vymluvit - okna se dost prodražila a dvojsklo s nerezovým rámečkem je dostačující.
definujte "rozumné cena" vyplatí se trojsklo, protože dobrým vyjednáváním můžete docílit levnější trojsklo, nežli dvojsklo. Musíte oslovit více jak 50 firem a tlačit je s cenou dolů.
Co je pškný profil, to na ně budete koukat každý den. Zvyknete si i na kulatá, hranatá. Pamatujte, vzhled není důležitý, ale kvalitní zapravení do otvorů. tepelná prostupnost...
Co dál?
ICQ 55180641
říct je že každý dnešní profil je dobrý, je podobné jako říct "každé nové auto je dobé" a s tím nemohu souhlasit. To že teď slouží neznamená že bude sloužit i za 10, 20let.
auta fugují i po dvaceti letech. Proč by něměli fungovat oikna. Víte snad která to jsou? Podělte se s námi. Nebo je to jen plácnutí do vody?
no stačí se podívat na průřezy a už podle množství materiálu se dá odhadnout kvalita. ty nejlevnější byly poloviční. Ale vůbec to není jen o profilu , není to ani o firmě vyrábějící okna , ale také o tom človíčkovi který to bude montovat. Já jsem reklamoval 3x balkonové dveře jenom proto že to ten blbec neuměl ...
joo a známýmu někdo do rána vymlátil nová okna na novostavbě ... takže to chce mít dobré vztahy se sousedy.-)
dobry den pri vyberu oken se taky zeptejte jak je delaji aneboli jak je svaruji jsou dva druhy bud rucne zehlickou nebo strojove strojove je to kvalitnejsi gealan je kvalita hodne firem dela z veka je to kvalita jako aluplast musite koukat taky na kovani jake nabizeji davali jsme na balkon uz pred 15 lety plastove balkonove dvere i okno a je to jen trikomora ktera se delala rucni zehleni a sme do dneska spokojeni prsi na nej a zahani na nej az dost ale horsi je parapet kam se daval kytky jinak okno drzi a parapet se nekroutil
Hezký den přeji.
Rozhodně se vyplatí smlouvat.
.Pokud Vám firma udělá cenu,je ve finále ochotna jít ještě o cca 10-20% s cenou dolů:D.Chce to dělat nerozhodného
a věnovat tomu více času
... a běhat
.
po cca 3 měsíčním martiriu dorazila fa DEKTRADE zaměřovat a mluvili o ceně kolem 140.000 kč za 7ks oken,velké vchod.dveře,franc.okno a boční dveře a 2x nadokení žaluzie - vše v dekoru zlatý dub.Po týdnu jsem zjistil,že známí má známého živnostníka a jeho firma u nich nakupuje okna pro zákazníky.Druhý den jsme byli na ceně cca 120.000 kč.další den jsem upustil od výplně dveří,jejichž cena byla okolo 12.000 kč - dle mě ne tak podstatná věc.A po dalším cca týdnu jsem jel do firmy DEKTRADE podepsat smlouvu,aby mohla začít výroba a i s dopravou jsem ve finále platil 85.886 kč .
Dnes je přijedou osadit,to mě vyjde na cca 8.000 kč a mohu říci,že jsem s cenou nadmíru spokojen .
Co do kvality ukáže čas ...
PŘEJI ŠŤASTNOU VOLBU!
Profil minimalne petikomorovy. Trojskolo - nevim, myslim ze i dvojsklo je dobre, pokud mate okna navic do ulice ,nechte si udelat kazdou okenni tabuli jine tloustky. Myslim tim, ze okno je slepene s dvou tabuli, aby nebyli stejne tluste. Kazda tloustka propusti jinou vlnovou delku, a tudiz maji tyto okna lepsi zvukovo - izolacni vlastnosti.
POZOR!
Pokud jste z Brna nebo okoli, jedna firma - H.. (nebudu radeji jmenovat) dela podle mne podvody, protoze ja jsem si zaplatil exklusivni okna (6 komor s 3 tesnenim) a oni mne nainstalovali standard (4 komor s 2 tesnenim) Nahodou jsem na to prisel, protoze je navic spatne nainstalovali. Reklamoval jsem to! Nejdrive se branili, pak zjistili ze je to fakt spatne, nabizeli slevu, ale trval jsem na vymene. Asi za dva tydny prisli, vyrizli ty standardni a nainstalovali ty, ktere jsem mel zaplacenel... Nevim jestli je to standard u tehle firmy jak okradat zakazniky, navic zadna satisfakce za to, ze jsem mel doma 2x rozbombardovanej byt!
Pokud dobre tomu rozumim, da se vymena oken pojat jako zatepleni a ziskat na to dotaci? Pokud ano, da se aplikovat i na vymenu oken v panelovem dome (byt v OS)?
Dekuji
jaký je postup získání těch dotací? Vím že firma musí být zaregistrována v seznamu "zelená úsporám". Mám takový tušení že aby člověk měl nárok na dotaci, musí kromě výměny oken(já zatím vyměnuji jen ze severní strany) udělat zateplnení nebo pořídit nový kotel. Jeví se mi to jako birokratická splácanina jako všechno co kdy pošlo z hlav politiků-ze zelené hlavy obzvlášť. Navíc se asi musí nechat zpracovat projekt, což není zadarmo-jen tak přijít s fakturou a chtít po nich peníze asi nepůjde. Navíc nikde na internetu se o postupu získání dotací nepíše, objevují se firmy který za pár tisíc vše vyřídí za vás. Nejvíc jsou slyšet zprávy kolik peněz je v programu, ale nakonec si ty peníze zíkaný z prodeje povolenek CO2 ostatním státům rozhrabou samotní politici a majetní podnikatelé.
Jestli víte přibližný postup lítání po úřadech, budu rád když se s ním podělíte
pokud budete chtít dodat argumenty pro a proti dotacím, můžu je poskytnou, ale psát postup co a jak, zvláště když je to popsánno na stránkách zelenausporam.cz/...
Vždy je řešení + a -!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.