Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme jádro z umakartu, navrhoval jsem vybourat, ale neprošlo to. Na umakartu byla v koupelně dole hladká, lesklá deska (od země do výšky asi 80 cm), která byla odchlípnutá. Uvnitř byl umakart prohnilý, dokonce se to dalo provrtat nebo propíchnout skrz. Ale jen v tom místě, zbytek stěny nevím. Dala se na to perlinka a kachle.
Už dva roky to drží. Je na tom (a vždy byla) zavešená linka. Nemůže se to celé sesypat, prasknout?
Protože jsem se dříve dost realizoval v různých revitalizacích bytových jader,poznal jsem několik typů:
Nejdokonalejší je kompaktní jádro,umístěné mezi nosným panelem a příčkou,je v podstatě bedna,tvořená základní ocelovou podlahovou konstrukcí,položenou na stropním panelu a zalitou betonem,stěny tohoto jádra jsou tvořeny dřevěnou laťovou kostrou,pokrytou umakartem,mezery uvnitř vypěněny polystyrenovou pěnou.Místa,kde jsou zavěšeny skříňky,jsou zpevněna latí z tvrdého dřeva.Mezery mezi příčkami jsou zakryty hliníkovými plechy,či úhelníky.Strop tohoto jádra je realizován skelným laminátem,na němž jsou nainstalovány elektrické rozvody v chráničkách.
Další z jader je tvořeno pouze samostatnými panely,umístěnými mezi příčkami z betonových slabých panelů,které nejsou samonosné a jsou zakotveny do podlahy a stropu.Elrozvody jsou umístěny do vrchních částí těchto panelů.Strop je tvořen nosným stropním panelem.
Další typ je podobně jako předchozí,tvořen panely s výplní polystyrenu.Neobsahuje umakart,ale sololit.Kousek umakartu je pouze v oblasti vany.U tohoto jádra je skutečně jen jedna možnost rekonstrukce,vybourání a vyzdění.
JABRAKA
Souhlas s tím co píše Jabraka!
Jen doplním o dotaz,proč,pkd byste chtěli onen umakart obložit,perlinka? V tomto případě NENÍ nutná! Umakart jen a pouze důkladně očistit (nejlépe odmastit) a poté zdrsnit trochu smirkem, a poté buďto kontaktní můstek,ten jsem osobně obešel tím,že jsem nanesl film lepidla a po jeho dokonalém zatvrdnutí (totéž by se muselo i při kontaktním můstku!) a teprve pak obkládal!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.