Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu dělat stropní podhled z polysterenu...Nalepím honejspíše na PU pěnu...
Chtěl bych se optat, co se stane s polysterenem v místě, kde budu mít pod ním krbová kamna ...Nezkroutí se od tepla?Bute to sice přetáhlí perlinkou, ale přesto...
Záleží na výkonu kamen, výšce stropu, vzdálenosti od kouřovodu, na teplotě spalin atd., v místech, kde bude intenzivní sálavé teplo, případně kudy bude stoupat horký vzduch, lze destrukci polystyrenu předpokládat. Osobně bych se podhledu z hořlavého materiálu v okolí kamen raději vyhnul a použil bych sádrokarton, pokud máte polystyrenové panely s dekorací, použil bych třeba pohledově shodné sádrové odlitky.
mám to kvůli ulehčení práce.. strop je nenahozený...Je zhotoven ze stropních trámců a vložek..není ale rovný...někde je rozdíl cca i 2 cm...myslel jsem že právě polysterenem prichyceny na PU pěnu bych to vyřešil...
Co se týče izolace stropu..o tu mi tak nejde..jedná se o mezipatro domu...Muze to tedy být?
Ještě bych se vrátilo tomu polysterenu nad kamny...děkuji za informaci..a co když bych to posichrovatl tím...že bych tam dal nad kamna místo desky z polysterenu desku z PU pěny...cca 4m2...
Polysteren bych rád použil, jelikož ho mám dostatek...a nahazovat se mi to nechce...a myslím, že by samotná perlinka na srovnání by nestačila... děkuji za odpověd.
No nevím, ale srovnávat strop polystyrenem bude dost "pakárna" to budete mít dřív nahozené. A zeptejte se hasičů, jak mají rádi stropy polepené polystyrenem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.