Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
neví prosím někdo, zda se může v nejhorším případě použít paragraf č. 2234 NOZ v případě nájmu nemovitosti (bytu)?
Děkuji.
Teorie je hezká věc. Zákon mluví jasně, teoreticky lze. Prakticky si to nedovedu představit. Jako že si otevřete byt a nájemníkovi něco vezmete? Buď to skončí tahanicí, v horším případě fyzickým napadením nebo Vás protřelý dlužník hbitě obviní, že se mu ztratilo něco x-krát dražšího, než je dluh na nájemném. Takové mám zkušenosti, zaplaťpámbu jen zprostředkované.
doplněno 25.10.14 18:39: V tom bych problém neviděl, psychologický efekt by to mít mohlo
. Ale záleží na tom, koho máte proti sobě. S někým nehne nic.
Vstup do bytu mám povolen z důvodu dokončení rekonstrukce koupelny. Spíš mi jde o to, že bych nájemkyni tímto paragrafem trošku postrašila. Už mě nebaví dělat červený kříž a opět nechávat někoho bydlet zadarmo, protože se mu zrovna nechce platit nájem. Předminulá nájemkyně mi doteď dluží 20 tisíc, ale abych se o to soudila, na to psychicky nemám. Další nájemnkyně platila včas, bohužel šla nakonec do svého. A tahle poslední zase není schopná platit to minimum, co po ní chci (3300 měsíčně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.