Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH pro neplatce

Od: mhzednik odpovědí: 16 změna:

Dobry den ,prosim o radu.Firma mi postavula leseni a nyni demontovala .Ja jsem zivnostnik neplatce DPH firma je platce DPH chteji po me zaplatit leseni vcetne DPH,musim prijmout takovou fakturu nebo muzu mit cenu bez DPH?Dekuji za radu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Vybral jste si firmu, která je plátcem DPH. Tudíž i faktura musí obsahovat DPH. Vy si nemůžete vybírat zda chcete fakturu s DPH nebo bez. To jste si měl vybrat ( na tuto zakázku) firmu, která není plátcem. Zaplatit musíte.

gjifu
hodnocení

2x
Jako neplatce snad vzdycky platite vse s dph,ne? Proc vam to nyni prijde divne?

hodnocení

1x

To jsou vaše první náklady do živnosti, že se tomu divíte? No vypadá to, že asi ano.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Je to tak, jak tu píše Uska. Jen doplním, že nemusí znamenat to, že si vybereš firmu neplátce DPH, že ta bude levnější. Jako divná reklamní zvrhlost mi příjde i prezentace cen bez DPH. Stejně i plátce toho DPH, který si ho může při zůčtování v Přiznání k DPH odečíst, musí mít tu placenou sumu i s tím DPH k dispozici kešeni, nebo na účtě pro placení převodem. Tuhle lupíkovinu s cenama dělají prodejci všeho možného. Hlavně automobilů. které si většinou kupují občané a velkoobchod Makro. To celé, má navodit dojem, že ty prezentované ceny jsou nízké.

doplněno 03.11.14 20:00:

Nějak mi tu vypadávají písmenka.A to to kontroluji. Doplňuji v a m.

gudse
Uska podle me pise blbosti. Ikdyby si vybral firmu, ktera neni platce, dph by platil.
sebod*

gudse. Uska nepíše žádné blbosti. Má naprostou pravdu. To Vy v tom máte trochu víc zmatek. Jak by mohla firma, která není plátcem DPH toto účtovat? Napsal jste naprostý nesmysl.

kono

Gudse má pravdu, proto, že DPH platí každý, ale plátce DPH to rozepíše na cenu bez DPH a +DPH.

gudse
Myslel jsem to ve smyslu, ze by urcite neplatil cenu nizsi o dph jak si tazatel predstavuje. Tzn misto 12 100kc za leseni by nezaplatil 10tis ikdyby ta firma co mu ho postavila byla neplatce dph jak radi Uska.

a proč by ne, DPH se připočítává k základu ceny, DPH si dodavatel nechá zaplatit od FÚ v odpočtu daně, tak proč by zvyšoval cenu neplátce, který by tím pádem nebyl konkurenceschopný?

doplněno 03.11.14 23:40:

sory, odběratel (kupující) si nechá DPH vrátit od FÚ

kono

Pavouk

Tak studuj svůj odkaz o DPH

Cena zboží při nákupu - 100Kč

Pro plátce DPH je základ 82,64Kč

Pro neplátce DPH je základ 100Kč

Jak nechá zaplatit DPH od FU?

hezky jsi to vymyslel, ale tak to většinou nefunguje, řekni mi důvod, při stejných podmínkách pro oba, proč by to neplátce nedal rovnou za 82,64

kono

Proto že jde pod nákup a prodělá.!

jasně, pokud jen nakupuje a prodává a nic nevytváří, tak ano, to máš pravdu

kono

Jsem plátce DPH, pokud něčemu nerozumím, neradím a dám si poradit od odborníka.

hodnocení

0x

něco pro vzdělání v dané oblasti

vachtova.cz/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ty radosti kolem DPH jsou širší. I ten neplátce DPH si, jak si skrytě, nechá zaplatit nějakou tu část DPH. A to v ceně zboží, které nakoupil od plátců a dále ho poslal v ceně toho zboží, ale už bez ,,jeho DPH,,.A ještě si k němu mohl přihodit svou oprávněnou marži. Dále, jakou firmu, si kdo vybere, zda plátce nebo neplátce DPH je na něm. Pokud jde o prostého vše platícího občana, tak je to jen na informacích. O spokojenosti s firmou, nabídnutou kvalitou, případně rychlostí dodávek, nebo cenou. Je to o tom, co si je v tomhle schopen poshánět a podle toho se zařídit. To DPH se nakonec zaplatí skoro vždy. Někdo, si ho dokáže třeba i nezákonně, nechat vyplatit ve vratce od Finančního úřadu. Lumpíci to dělají i dnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]