Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samočiný odvzdušňováky propuští vodu

Od: habin® odpovědí: 5 změna:

Již jednou jsem měl tento problém. Po napuštění systému vodou odvzdušňovák na konci stoupaček propustil vodu. Voda protekla po stoupačce z hůru do předsíně :( Tenkrát jsem ale odvzdušňovák já neoddělával a nečistil takže nevím jestli se vyšroubuje celý ze stoupačky nebo se odršroubuje jen část odvzdušňováku. Určitě bude nějakej za...ej když propouští vodu. Pokud by byl čistej, neměl by propustit nic i kdybych dopustil kdovíkoliv vody. Mám myslím typ kterej je na obrázku. Jak se postupuje? Odšrubuje se celej odvzdušňovák ze stoupačky nebo jen půlka? Podle obrázku se zdá že je samoodvzdušňovák ze dvou dílů.

Dík za rady :)

Samočiný odvzdušňováky propuští vodu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stejnyproblem
hodnocení

2x

Díky (tvarově) stejnému typu se mi v otopném systému pomalu ztrácel tlak, že bylo potřeba jednou za čas dopustit trocha vody.
Poté, co jsem odhalil, že za to může odvzdušňovák v rozdělovači, zavřel jsem potrubí, demontoval a rozebral odvzdušňovák na půlky, zjistil jsem, že byl špatně poskládanej - plovák vložený naopak, a případná bublina nezvedala ventilek. Ten byl neustále pootevřený.
Rozeberte a na funkci přijdete během chvilky. Zkuste vyčistit kolem ventilku, jestli není zaseklý od solí nebo vápenatých usazenin.

hodnocení

Jednou, bylo to loni nebo předloni se mi v otopným systému taky ztrácel tlak - bylo to po tom co brácha rozdělával/čistil ty odvzdušňováky.

Takže to jde rozdělat na půlky, vyčistit. Uvidím až to rozdělám. Plovák apod. se nachází v horní části?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pár kousků jsem už taky měnil, a stačilo povolit jen ten vršek a na ten spodek se dá našroubovat ten nový vršek. Jen se u těch nových, musí nožem trochu seříznout takový plastový díl, co kouká z toho vršku. Bez toho by to nešlo do sebe sešroubovat. Ten starý vydržel asi 10 let provozu.

doplněno 23.10.14 21:36:

Habine, ta věc je určitě na výměnu. Jak si odfrkne kus nějakýho toho vzduchu, tak to v tom vršku nějak porezne a nejde to nijak vyčistit. Pouze vyměnit. Takhle odcházejí i ty ruční (ovládání prsty) odvzdušňováky, co se dávají na radiátory. Těm ty nějaký plíšky v nich taky urezávají.

doplněno 23.10.14 21:38:

Plovák - ano.

hodnocení

No, ono už je to tu tak 6 - 7 let. Takže to snad půjde. Zítra uvidím. Takže jde odšroubovat jen ta půlka a podívat se jestli není nějaká zasviněná?

hodnocení

OK. Budu se muset poohlídnout po jiným, nejspíš lepším, viz tenhle článek vytapeni.tzb-info.cz/... Ty obyčejný tam dvakrát nevychvalují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]