Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o rady a především zkušenosti s chlebníkem – schránkou na pečivo. Zajímá mě, zda pečivo v něm uložené vydrží déle měkké, negumové, neokoralé, a to v porovnání s jinými způsoby uložení pečiva a chleba. A také, jak tyto vlastnosti ovlivňuje materiál, z kterého je taková schránka vyrobená (dřevo, nerez,…). Budu vděčná za každé doporučení a zkušenost.
Tak to jste mě moc nepotěšili, doufala jsem, že najdu nějaký dokonalejší způsob přechovávání pečiva. Ale zase jste mě zachránili od zbytečné investice do něčeho, co by doma spíš překáželo.
Na oplátku vám prozradím, jak poslední dobou řeším čerstvost rohlíků já. Zabalím je po dvou do mikrotenu (tak, aby tam bylo co nejméně vzduchu), sáček pečlivě zakroutím, aby dovnitř nemohl vzduch, a takto je uložím do mrazáku. Když se spotřebují čerstvé rohlíky, stačí vyndat potřebný počet sáčků z mrazáku a během poměrně krátké doby máte tak čerstvé pečivo, jak čerstvé jste ho třeba i před několika dny uložili. V obchodě si vždy přihodím do vozíku několik mikrotenových sáčků navíc a doma už to stačí jen takto „naporcovat“. A když náhodou potřebujete rohlíky a nemáte je rozmrazené, stačí je vyndat z mrazáku a tak zabalené dát na program rozmrazování do mikrovlnky. Po zhruba dvou minutách je máte i krásně teploučké, jako čerstvě upečené.
Děkuji za odpovědi a třeba někdo využije i tento způsob skladování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.