Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za televizi a český rozhlas

Od: ja* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Před rokem jsem si zřídila trvalý pobyt na bytovou jednotku, která je ve vlastnictví přítelovy matky a je vedena jako plátce elektřiny. Nájemní smlouvu nemáme žádnou. Žijeme v jednom domě na jednom pozemku, jen s vlastním vchodem a hradí poplatky za Tv a český rozhlas. Jaké povinnosti ze zákona pro mě vyplývají? Musím hradit poplatky za Tv a rozhlas, nebo se to posuzuje jako jedna domácnost? Moc děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Rozhodující je, zda opravdu žijete v jedné domácnosti. Pokud ano (a "tchýně"poplatky platí), vy už nemusíte.

Zajímalo by mě, jak by se to kontrolovalo (zda žijete ve společné domácnosti) a kdo by to dělal. Ve Váš prospěch svědčí neexistence nájemní smlouvy a neexistence zvláštní přípojky energií. Proti by naopak svědčily dva zvonky u branky nebo dvě dopisní schránky, dva vchody dle mého nemusí být podstatné, pokud není patrno, že žijete odděleně. Odkaz na stránky tvp zde.

ja*
hodnocení

Mockrát děkuji za odpověď a názor. Trochu jsem zabředla do paragrafů, abych si dokázala představit, co se myslí pod pojmem společná domácnost. § 115 obč.zák. vymezuje, že ji tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby. Takže tato definice mi přijde dost nepřesná :) nebo se jí tak snažím ve svůj prospěch chápat! Stejně jako Vás, by mě zajímalo, jak by se přistupovalo právě k oddělenému vchodu se zvonkem..., který je bohužel patrný...dopisní schránka je jen jedna, ale č.p. je stejné. O náklady elektřiny se dělíme. Tchýně poplatky platí, tak mě jen napadá, jak se z toho vymanit, že nahlásí oznamovací povinnost ( a přidá se tam mé jméno a syna ) o zvýšeném počtu televizních a rozhlasových přijímačů a nic by se nedělo - nevím...

hodnocení

0x

Mám to úplně stejně a platíme jen jednou...

buss
hodnocení

0x

Nejlepčí odpověď najdete v zákoně č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a TV poplatcích.

ertl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]