Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondenzát vytéka z trouby

Od: awerin* odpovědí: 3 změna:

Dobrý věčer,

mám novou elektrickou troubu,ve které jsem párkrát pekla a nebyl žádný problém. Dnes jsem připravovala mražené pizzy a po otevření dvířek mi vzniklý kondenzát tekl z horní části trouby mezerou u otevřených dvířek po skříňkách až na zem. Je normální, že u přípravy pokrmu, kde se odpařuje více vody může tento problém vznikat nebo je závada ve spotřebiči?

Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

1x

Chladící ventilátor je u vestavné trouby proto, aby se teplo nepřenášelo do okolí trouby, do skříněk, a aby trouba nepodpálila kuchyň. S vodou si opravdu neporadí. Kondenzát se v troubě musí vypařit, já to řeším tím, že troubu v průběhu pečení několikrát otevřu a "odvětrám" vlhkost.

hodnocení

0x

Závada ve spotřebiči určitě není. Voda, odpařená z mraženého polotovaru prostě musí někudy odtéci, volí tedy cestu nejsnadnější.

awerin*
hodnocení

Děkuji za reakci... Já myslela, že by tu vodu měl odvádět chladicí ventilátor, tak mě napadlo, že asi nefunguje správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]