Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, renovuji starou kuchyň a rozhodl jsem se, pořídit si novou kuchyňskou linku. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s nějakou společností, která dodává kvalitní kuchyně, nejlépe kuchyně na míru a byl s ní nadmíru spokojen a byla linka přesně podle Vašich představ? Děkuji.
máme kuchyni Dušek
mají velkou variabilitu rozměrů, velké cenové rozpětí...
Kdybych nemusela počítat, nechala bych si udělat kuchyni od truhláře...
Ještě jsou dobré kuchyně z Ikea...(máme v práci)
doplněno 22.10.14 16:13:odkaz je špatně, je to : www.dusekkuchyne.cz
já chodil po Brně půl roku, pak po okolních místech ... nikdo nebyl schopen navrhnout "visící skříňku nad ostrůvkem" - až se toho chytla firma "dokážeme všechno" - škoda, po pár týdnech jsem zjistil, že to na papíře dokáží hezky, ale pracovníci firmy jsou notoři a s prominutím hovada... ve skutečnosti to bylo o pár cm jinak a sem tam něco jsme reklamovali...
Pak přišel kamarád truhlář dělat schody - viděl to, zhrozil se.. prý by mi kuchyň v ceně 95000,- udělal za 65000,- v lepší kvalitě.. - dělal mi pak pár vestavěných skříní, schody atyp na míru, a taky pár blbůstek... vše levně a kvalitně. Moooc lituji, že jsem nevěděl, co dokáže. Myslel jsem si, že dělá jen schody a altánky...
Poptejte se v okolí právě těchto, případně u nějaké novostavby, jestli neznají šikovného řemeslníka. To je nejlepší recenze !
Vyjde to levněji nez nejlevnější stolar.
Tato Vaše věta je 100% pravdivá. Ovšem zásadní otázka zní : Proč tomu tak je? Protože ani ten nejlevnější stolař není takový hovado, aby dokázal požívat takové materiály, z kterých vyrábí IKEA.
Tak tomu věř, že to je přesně tak, jak to píše promon.
Na dvou mašinách to opravdu nejde, ale na třech už jo. A přenastavování není nic strašnýho a navíc, když se u toho trochu přemýšlí, ani ho moc není. Hlavně, udělá se kuchyn přesně od zdi ke zdi.
Výrobou nábytku a stavební truhlařinou se zabývám už třicet let a slyšel jsem tady už nesčetně zcela nesmyslných názorů a dohadů zcela o ničem. Třeba jestli lamino nebo folii. Každej uváděl různý argumenty, ale přitom vůbec nevěděl o čem mluví, jen jsem se tý diskuzi musl smát.
To je přeci samozřejmý, že ten čas chtěl zaplatit.
V mém okolí znám truhlářů více než dost, od klasických garážistů, kde dělá sám a jen vyjímečně si někomu řekne o pomoc. Nejvíce jich dělá tak ve dvou ve třech. Ale znám i truhlárny, kde dělá 15, 20 lidí. A to je okolí tak do dvaceti kilometrů. Všichni mají práce, že mohou dělat 12 hodin denně, navíc i sobotu.
A Ikea? Můžeme se o ní bavit hoooodně dlouho a nejsem si jistej, že se shodneme. Z klasickýho truhlářskýho hlediska to je nahoře huj a dole fuj. Na pohled to opravdu nevypadá špatně, ovšem tím to končí, jakmile se člověk ponoří do konstrukce, nestačí se divit. . Jednostranný lamino a podobný lahůdky. Jednostranně něco dýhovat, to by kvalitní truhlář NIKDY neudělal.
Nejvíce mě vadí, že musím skládat z hotových skříněk a když mě u zdi chybí třeba 8 cm, nebo naopak jeden centimetr přebývá, mám smůlu.
Víte stirecku, to podstatné už shrnul jenyk. Já jen doplním, že jestli máte zájem, není problém sem plácnout pár fotek IKEA kvality - přesně jak píše jenyk - jednostranně povrchovaná DTD a pod lahůdky. Záměrně nepíšu dýhovaná DTD, protože to není dýha, to je papírová tapeta, hranovaná zase papírovou tapetou. O nesedících kolících, zádech a pod by se dalo dlouze psát. Ale už mě to ani nebaví, protože jsak vidno, cena je na prvním místě, takže se i přes varování evidentně najde dost zoufalců, co to stejně koupí.
S těmi truhláři se také mýlíte. Po mnoha letech truhlaření dělám servisáka truhlářských strojů a tak denně navštěvuji truhláře všech kategorií - od velkých firem až po garážisty. A můžu vám říct, že díky EU dotacím se velice vylepšilo jejich vybavení. Dělám nyní převážně CNC stroje a je s podivem, že i dílny o několika lidech kupují tyto stroje, které jsou velmi flexibilní a na jednu operaci udělají veškeré obrábění dílce. Ale i garážista je dnes běžně vybaven formátovačkou, aut. olepovačkou i kolíkovačkou. S pomocí těchto strojů lze vyrobit kvalitní laminový nábytek, nebo kuchyň. Vtip je totiž v tom, že se používá kvalitní lamino, které má vysokou odolnost vůči abrazi, chemikáliím i teplu. Stejně tak hrany - dodavatelů je několik, ale všichni nabízí kvalitní ABS hrany opatřené primerem, takže dobře drží a chrání dílec. A kování - sortiment je dnes více než bohatý a kvalitní. Takže dnes je z čeho vyrábět a věřte, že je mnoho truhlářů, kteří umí a chtějí vyrábět kvalitu.
Ono je to stejné, jako s potravinami. Supermarkety jsou plné uzenin, které maso neviděly ani z rychlíku a přesto je lidi kupují jako diví - vždyť je to přece levné, že?
Asi si pletete Ikeu a Jysk, jelikož se bavíme každý o něčem jiném. Je například tohle papír? Jednostranný?
Například pracovní desky záruka 25let
Už vidím, jak naháníte garážistu
Nepletu si nic. Ono je totiž úplně jedno, jestli to je Ikea, Jysk, Asko či kdokoliv jinej. Systém je úplně stejnej.
Na dvířkách samozřejmě není papír, ten je na korpusech a na věcech, který jsou vidět jen z jedný strany je i jednostranně. Typicky se jedná o dna skříní.
A ta pracovní deska z odkazu je typický příklad největšího zvěrstva co si někdo dovolí dát do prodeje. Pohledová strana nábytku udělaná z nekonečnýho vlysu, to je normálně na prokurátora. Víc to vůbec nemíním komentovat. Slovo strašný ani zdaleka nevyjadřuje tento paskvil.
Když garážista udělá schody, či obložky z nekonečnýho vlysu, padnul na úroveň výše zmíněných obchodů.
Jediný, co se někdy dělá z nekonečnýho vlysu jsou ty nejlevnější okna, ale to je opravdu málokdy. Nekonečný vlys se dá použít pod barvu, tam ano. Jinak ani náhodou. Ale máš pravdu, necháme toho. každej máme svůj názor a ten je podle každýho z nás ten nejlepší.
Já vím jak se dělají okna, neboj. Však se taky ve výrobě oken, dveří, schodišť a podobných věcí pohybuju. Klasický eurookna se dělají z lepenýho hranolu. Ty nejlevnější a který nejsou povrchově upravovaný lazurou, tedy příjdou pod barvu, tak se běžně dělají z napojovaných hranolů. Komu se to nelíbí a světe div se, těch lidí je více než dost, těm se to dělá z nenapojovanýho.
Klasický vnitřní dveře se nedělají z lepenýho, ale každej fríz je z jednoho kusu, nelepenýho. Protipožáry je trochu něco jinýho, ty se lepí, ale jinak, to není hranol jako na okna. Stejným způsobem se dělají lepší vchodový dveře. Jen ty nejlevnější se dělají z eurohranolů jako okna. Ale to jsme se dostali od kuchyňský pracovní desky někam trochu jinam.
Kuchyňská pracovní deska, taktéž třeba deska stolu, nášlap na schodišti, tam se samozřejmě vše lepí, ale na šířku. Z užších přířezů. Lepit tyhle věci z nekonečnýho vlysu je opravdu zvěrstvo.
To platí i u te finské ikei
No a jsme u jádra problému. Protože až skutečně Ikeu navštívíte, tak možná budete překvapen, že nálepku Made in Finland tam budete skutečně dost těžko hledat. Zato Made in PRC je tam takřka na každém druhém výrobku. Kdysi jsem dělal ve firmě, kde jsme pro Ikeu vyráběli botníky a držáky flašek - dodnes je má Ikea v nabídce. Jenže - zatímco naši firmu před 25 lety dusili stláčením cen pod výrobní náklady a kvalitu si hlídali ostřížím zrakem, tak dnes prodávají stejné výrobky z Číny nesrovnatelné kvalitou. Jenže pravděpodobně i cenou. A co se týče Polska? U nás má jejich nábytkářství nevalnou pověst, ale pozor - to vůbec není pravda! Poláci mají velmi rozsáhlou síť truhlářských provozů, velmi moderně vybavenou CNC stroji a proti Česku vyrábí daleko víc z masivu a daleko víc třeba soustružené věci. A proč k nám dovážejí šunty? Odpověď je velmi jednoduchá - protože český zákazník nechce kvalitu, on chce cenu a tomu podřídí vše.
Přijel jsem do Polska (Český Těšín) kde jsou prodejny s nábytkem po celém městě a jednu si vybral . Dal jsem své míry ,vybral si materiál (barvu) z X odstínů, sklo a kličky z x druhů a do 14dnů jsem si přijel pro novou moderní kuchyn za 30000kč. Za 500kč dělali dokonce rozvoz po Ostravsku. Ps - Sconto a Meble jsou obchody s Polským nábytkem za Českou (předraženou ) cenu ((
Za sebe teda Ikeu rozhodně doporučit nemohu. Vypadají sice hezky ale nic to nevydrží. Je to kuchyň, kterou můžete dát někam na chalupu,kde jí budete používat jen občas. Jejich materiál je laciný. Nejen kuchyně. Měli jsme i stůl, který se začal "nafukovat"a loupat. Konferenční stolek jak z papíru. Rohy se odlepily a sotva se o něj zavadilo, tak hned byla rýha. Mohu doporučit tuto stránku etd.cz/... s nima jsme byli spokojeni. Mají kvalitní "těžký"materiál, který něco vydrží a byli i precizní, což nás potěšilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.