Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz,jak se zbavit vlhkosti aplísně vpokoji,mám natřeno termoizolacním nátěrem,ale objevuje se stále,hlavně když se nevyvětrá,jsou to jen takové tečky ale vadí mi to,máme zde dvě okna,jedno topení,dělá se to po obvodových zdech,pod pokojem je sklep,tam je ale sucho,děkuji
chybí základní údaje:
- poloha pokoje, složení a síla stěn, zda se jedná o venkovní či vnitřní stěny, jestli je tam ve zdi nějaká izolace mezi sklepem a pokojem, zda máte plastová okna, jestli tam je zdroj vlhkosti (spící lidé, květiny, a pod.), na kolik stupňů topíte, co máte natřeno tím termoizolačním nátěrem...
jak píše kolega pavouk, je třeba doplnit info.
složení a síla stěn, zda se jedná o venkovní či vnitřní stěny, jaký je tam je zdroj vlhkosti (spící lidé, květiny, a pod.), na kolik stupňů topíte, kolik % vlhkosti jste naměřil, povrchová teplota kritického místa...
zřejmě se jedná o tepelně špatnou stěnu.
doplněno 28.10.14 20:14:Jestliže nemáte funkční hyroizolaci, tak je jasné, že musí být vlhko..
Stěny jsou vnitřní,spí tu dva lidé,termoizolačním nátěrem mám natřené ovdové zdi,mezi pokojem a sklepem je izolace,šířka zdí 40 cm jeden pán mi radil dát pod lino IPU,jako izolaci,a za topení máme dát alobalovou folii k tomu určenou,vlhkost je zde kolem 60,a nebo prý máme udělat průduch,a nebo zvenku podle zdi u země vykopat koryto a odizolovat to,tak fakt nevím,je to dětský pokoj,děkuji za vše...
Píšete "ale objevuje se stále,hlavně když se nevyvětrá" a to je nejspíš hlavní problém, topit a větrat, případně si pořídit rekuperační jednotku. Obkopávání nepomůže, vlhkost nevzlíná z boku budovy ale zespoda, pomůže jedině podříznutí, či chemie, elektroosmoza, izolace základové desky, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.