Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit octomilek

Od: anazuz odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Jsem už z toho zoufalá a nevím, co s tím. V létě se u nás doma (v bytovce) začaly vyskytovat octomilky (nejdříve jsem nevěděla, co to je, ale když jsem se dívala po internetu, tak to docela odpovídalo). A i teď, když už je podzimní počasí, jsou tu stále. Je pravda, že se možná vyrojili, z jablek, které jsme měli na balkóně a když se do nich sáhlo, několik jich vylétlo. Ty jablka jsou už ale delší dobu pryč. Také je pravda, že ne vždy se u nás umývá nádobí hned po použití, ale vždy před spaním je vše umyto. Navíc s tím nádobím to takhle máme už cca 2 nebo 3 roky, ale ty se tu vyskytly letos poprvé. Našla jsem na internetu nějaký tip, ale ten moc nezafungoval (dát do misky ocet a hroznové víno, přikrýt potravin. fólií a propíchat do ní dírky, aby je to přilákalo a pak se utopily). Něco málo se tam chytlo, cca 7. Už se postupně dostávají i do jiného pokoje, než je jen kuchyně. A vážně mi to už začíná otravovat. Chtěla bych vás tedy poprosit, za neznáte nějakou fintu, jak se jich zbavit, či nějaký přípravek, který se dá koupit a byl účinný. Na internetu jsem viděla, že něco takového existuje, ale nevím.

Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Dejte si na okno PETflašku, do které nalijte cca 0,5L teplé vody s dvěma lžícema cukru a půlkou kostky droždí.

Mušky tam naběhnou a jelikož neumí dost dobře plavat, tak se utopí. :)

hodnocení

2x

s tou folií jsem to vyzkoušel s podobným úspěchem jako vy. Ideální způsob jsem vymyslel sám. Na stůl dát sklenici s něčím lákavým (ovocná šťáva, burčák atd) a počkat několik minut až se objeví mušky. Pak jsem celou sklenici přiklopil 2L odměrkou, aby neuletěly. Podebral podložkou (ta už může být pod sklenicí rovnou) a odnesl na balkon, kde jsem je pustil.

Na první dobrou byl úlovek nejméně 20 mušek.Udělal jsem to asi 10x a úbytek mušek byl opravdu znatelný. Těch posledních pár jsem už přežil a nechal přirozeně umřít.

Všechno ovoce dejte do lednice, aby na něj mohly. Pozor, aby ani v odpadkovém koši nebyly např slupky z ovoce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]