Nejste přihlášen/a.
nevíte jestli můžu za kamna použit jako obklad imitaci kamene ze sádry
0x
Dobrý den
Tak konkrétně se "sádrovým obkladem" zkušenost nemám, mně se osvědčila "klasická keramická dlažba" kterou jsem užil jako obklad rohu za kamny, a vyspároval, mám to již řadu let a zatím bez problémů. Dnes je na trhu velké množství vzorů barev, tvarů typů atd., můžete volit i "dražší" protože obklad za kamny (pokud nemáte v úmyslu obložit celou stěnu) čítá pár metrů čtverečných (dle provedení a vkusu) čili i při vyšší ceně nějaké "designovky" to nevyjde tak draze, ale i v nižších cenových relacích (jako jsem volil já) jsou velice krásné (matné, patinované, "plastické") kousky.
Já jsem okolo krbovek dal asi tunu plných cihel z duvodu akumulace(mám dřevostavbu). Mám sálavá kamna a ty to krásně nahřejí.Kamna jsou v rohu , takže celý roh krásně se nahřeje a pak hřeje. Sádra asi nebude vhodná, protože jsem četl , že se nedoporučuje dávat sádrokarton , aby se nenahříval více jak 60°c.
A nechcete tedy ještě raději zvážit obklad v podobě keramických dlaždic? Také se vyrábí různé "imitace".
Třeba tady, stačí zadat do vyhledávače
Jinak doporučuji, zajděte si někde v okolí kde prodávají dlažby a obklady, uvidíte na místě "mnoho"zajímavých věcí,např. i ty imitace kamene. Dokonce lze zakoupit i třeba druhou jakost u velice "drahých"dlažeb, mně nechali "vybrat si "nejlepší kousky kde kazy nebyly ani patrné. Keramika je na "teplo"ideální určitě méně riskujete než u jiného materiálu, jinak já bral dlažbu "mrazuvzdornou"čili jistá odolnost vůči výkyvům teplot tam bude ale myslím že keramika jako taková je dobrá volba, mám to za kamny na uhlí a ty když jedou tak tomu dávají dost "na prdel"a zatím nic ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.