Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradce. Zvažuji uzavření pojistky domácnosti, ale hledání té nejvhodnější je práce pro vraha. V podstatě mně stačí pojištění proti vytopení (ať už mě sousedem, nebo souseda mnou), požáru a rozbití oken. Stejně je to jen na pár let, než byt prodám, čili jde o pomyslný sichr. Ale samozřejmě jako na každém finančním produktu (když slyším tento termín v souvislosti s bankovními čachry, otevírá se mně kudla v kapse - produkt je výrobek; banka nic nevyrábí, jen kšeftuje z pozice silnějšího) hodlá finanční ústav trhnout co nejvíce a najít "ořezanou" pojistku je téměř nemožné. Nenapadá vás vhodná pojišťovna a konkrétní smlouva? Děkuji.
Podle mého – pokud někdo vytopí vás, jde škoda za ním – čili byla by hrazena z jeho pojištění a pokud není pojištěn, vymáhal byste škodu přímo na něm. A pro případ, že vy vytopíte souseda, je asi lepší pojištění odpovědnosti.
Osobně jsem pojištění domácnosti zrušila, protože ani pojišťovák mě nedokázal přesvědčit, že je výhodné. Ale mám pojištěný dům, tam to vidím jako nutnost.
doplněno 20.10.14 22:55:Jen doplním, že požár a rozbitá okna by v mém případě krylo pojištění domu. Pokud váš byt je v domě, který není váš, jste v malinko jiné situaci. Přesto pouvažujte o tom, co jsem tu napsala.
Mám povinné pojištění nemovitosti v rámci hypotéky (jízliví jazykové tomu velmi správně říkají skrytý úrok), neboli - jak se přezíravě vyjádřila Madame pojišťovačka - pojištění panelových stěn. Za absolutní prioritu považuji potíže s vodou; byl jsem osobně svědkem toho, co dokáže jedno drobné prasklé těsnění v přítokové hadici k WC - během několika nočních hodin potopa. Díky za tip, zkusím se mrknout na onu odpovědnost.
Dobrý den,
v pojišťovnicví jsem nějakou dobu dělal a samozřejmě trh se mění a moje informace už nebudou tak aktuální, ale co se týše ceny rozhodně bych zkusil zajít do ČSOB nebo Kooperativy a co se týše kvality tak jednoznačně Allianz, jsou sice dražší, ale jednání je s nimi nejlepší a když dojde na pojistou událost, ještě jsem nezažil, aby se s plněním cukali a nechtěli vyplatit peníze. Každá z pojišťoven to má rozdělené většinou do 3 balíčků a pak si můžete vybrat ještě k tomu nějaké připojištění, případně jestli máte například životní nebo povinné/harijní pojištění z jedné pojišťovny, máte nárok na slevu.
K tomu co napsala @kimba o tom se dá diskutovat např. u připojištění třeba prac. neschopnosti, zda je lepší platit pojišťvne nebo někam odkládat, ale rozhodně ne u pojištění byt/domu. Zaplatíte ročně třeba 2000KČ a co když zrovna do roka se stane škoda za 100 000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.