Tlakový hrnec VS obyčejný hrnec

Od: Datum: 20.10.14 17:44 odpovědí: 9 změna: 22.10.14 18:04

Dobrý den,

všimnul jsem si, že někdo používá na vaření tlakový hrnec jiní zase obyčejný.

Jde jen o rychlost, kdy se v tlak. hrnci uvaří vše rychle jinak je kvalita jídla stejná?

Co si o tom myslíte?

Co je lepší, či zdravější?

Děkuji pěkně


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 20.10.14 17:48
avatar
Dle mych letitych kucharskych zkusenosti je kvalita totozna.Pokud chci ale napr.hovezi gulasek rychle,prdnu maso do hrnce tlakoveho,za cca pul hodinky je hotovo.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.10.14 18:19
avatar
Dumat nad tím, jak uvařit nezdravé jídlo je úplně zbytečné
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.10.14 14:57
avatar

Tlakový hrnec představuje obrovskou úsporu plynu nebo elektřiny. A taky času. V tlakáči je hotovo cca o 1/3 času dříve, než v normálním hrnci. ;) Vozila jsem ho sebou i v přívěse na dovolené, kdy se každé deko nákladu navíc, počítalo.

doplněno 21.10.14 16:39:

Figurku, dříve jsem vařila vývar pouze v tlakáči. Teď jsem si oblíbila pomalé vaření. Včecko do hrnce, studenou vodu nesolit, na oheň, ztlumit a nechat "táhnout" klidně od rána až do oběda. Je pravdou, že teď, když je teplo a okno dokořán. V zimě na polívku vytáhnu zase papiňák. Plamen hodně ztlumit.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.10.14 16:16
avatar

hmm. Já bych řekl že když chcete mít dobrý vývar, pak musí být z tlakového hrnce. Není nad vývar dělaný v tlakovém hrnci. Vývar z normálního hrnce je vždycky takový nějaký nijaký.

doplněno 22.10.14 10:17:

ale ano babko. Já nepochybuji o slovech mistrů, že skutečně dobrý vývar se vaří v obyčejném hrnci. Ale musí se vařit několik hodin. Tato podmínka je u nás těžko splnitelná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.10.14 16:45
avatar

Na "papiňák" nedám dopustit, vařím v něm snad úplně všechno, maso, luštěniny, jistě, jde to i bez něj, ale vařit " hovězí ptáčky" 2 hodiny se mi vážně nechce, v tlakáči je to 25 min, chuť- žádný strávník si nestěžoval.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.10.14 16:56
avatar

co se týká chuti-to víceméně záleží na finálním dochucení! Jinak kvalita či zdravější příprava ,tak toto je úplně jedno zdali tlakový či normální,pkd se týká úspory energie,tak papiňák! Brambor v papiňáku za 2 minuty co začne vařit,v normálním cca 20minut!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.14 12:46
avatar

Brambory můžou být skutečně z tlakáče zdravější, protože vitamín C se ztrácí oxidací na vzduchu. V tlakáči vzduch není... Já je vařím cca 6minut od doby, kdy začne syčet a ucházet pára plus šest minut po vypnutí nechám dojít - vařím bez vody, na sucho!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.10.14 15:24
avatar

Štírku, jak na sucho? Ani kapka vody? Vůbec? *sok* Jak potom vypadá dno toho tlakáče?

doplněno 22.10.14 18:17:

Ahááá, to jsou věci! Vyzkouším určitě. Děkuji *pusa*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.10.14 18:04
avatar
Tak tak, na sucho, ještě je můžeš vysušit v utěrce. Vody si pustí dost, nic se nepripali. Můžeš si nakrajet papriky, cibule nebo dle chuti přidat cokoliv. Stejným způsobem dělám treba kuřecí čtvrtky. Trochu sádla nebo oleje, prudce opecu z obou stran, poskladam tak, aby bylo co nejvíc pokryté dno a uzavřu. Ani kapka vody. Od syčení nechám cca 13-15 minut, někdo nechává 8 minut. Nechám dojit. Rychlý oběd hotový ráz dva. Kdyz děláš ty brambory, můžeš si tam nechat trošku šťávy z kuřete. Právě teď jsem dodelal večeři
Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.