Nejste přihlášen/a.
Zajimalo by me, jestli zasuvka na bezdratovem prijimaci termostatu (napr Elektrobock bpt 22) je stale funkcni, nebo jestli spina jen pokud da termostat povel k sepnuti kotle. Rad bych totiz spolu s kotlem spinal cerpadlo na podlahovku.
Nejde mi ani tak o kotel, ten spina automaticky cerpadlo na vodu do radiatoru. Ale na podlahovku mam cerpadlo zvlast a zapojuje se primo do zasuvky. Takze bych potreboval, aby mi to cerpadlo spinalo spolu s kotlem plus pokud mozno nejaky dobeh po vypnuti kotle. Zatim jsem to resil casove programovatelnou zasuvkou, ale to jen ze na noc vypina, jinak bezi pres den i kdyz se netopi.
sedmou sezónu používám jeden regulátor pro spínání čerpadla kotle ÚT (primární okruh) a další pro sekundární okruh z akumulačních nádrží; první hlídá teplotu vody z kotle na hodnotě 60 - 65st., druhý sleduje teplotu vody pro radiátory a pokud poklesne pod nastavenou hodnotu (po dohoření paliva (uhlí, dřeva) v kotli, vypíná oběhové čerpadlo; tento nebo podobný regulátor by bylo možno použít i pro čerpadlo na podlahovku; přesné označení neznám zpaměti, zítra doplním...regulátor by hlídal teplotu vody podlahovky a pokud by teplota klesla pod nastavenou hodnotu, vypne čerpadlo...
slíbený typ a odkaz
doplněno 20.10.14 13:25:u nás v Třinci prodává firma Remer, ale nevím, zda zasílají i na dobírku, jedině kontaktovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.