Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ucpat díru s kabely?

Od: eda* odpovědí: 4 změna:

Potřeboval bych poradit, jak hermeticky ucpat díru ve stoupačkách se třemi procházejícími kabely (přístupnými jen z jedné strany), aby nepronikaly pachy. Pracovně jsem to oblepil mnoha metry papírové maskovací pásky, ale samozřejmě nic moc vzhled. Kdyby tam byl kabel jenom jeden a "konečný", dal bych tam normálně příslušnou průchodku, ale jeden z kabelů je "nekonečný", jeden začíná i konči vevnitř a ven jde jenom očko a jen ten třetí je relativně bez problémů. Napadlo mě ještě zalepit to pěnou, ale to též nevypadá na dlouhodobé estetické řešení. Takže až mi odpadne páska, co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, když ještě nebyla pěna, tak jsem to jednou vyřešil tak, že jsem do otvoru nacpal kus zmačkaných novin a lehce do hladka přesádroval. V případě potřeby do toho stačilo jen dloubnout šroubovákem, sádra se rozpadla a noviny šly vytáhnout. Zdravím!

hodnocení

0x

Hermeticky to neuděláte nikdy,žádný běžný stavební materiál Vám toto nezabezpečí!

Takové prostupy se běžně (je-li větší) podšalují a zalejí betonem,v případě ,že se jen vrtne strop a protahuje kabel tak se zafoukne stav.pěnou a zaštukuje.Dříve se to dělalo jak je popsáno výše,třeba pytlem od cementu,novinami... a přemázně sádrou nebo jádrovou a pak štuk! (pkd je stouačka ,tak samozřejmě neštukuje,byla by to zbytečnost!)

jabraka*
hodnocení

0x

Pur pěna určitě vyhoví.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pěna + silikon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]